"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Razvan

Chiar daca pare surprinzator, aerul din locuinta poate sa te imbolnaveasca. Nu are importanta cat de noua este locuinta sau cat de des faci curatenie. Compusii chimici degajati de diferite obiecte si produse, pornind de la covoare si vopseluri si pana la detergenti si materiale de constructie, pot avea efecte nocive asupra sanatatii.

Din fericire, exista numeroase plante de interior care actioneaza precum un filtru puternic de aer.

Aceste plante sunt usor de ingrijit si pot fi achizitionate usor din comert. Desigur, ai la indemana si varianta de a cumpara seminte pe care sa le cultivi singur. Indiferent de varianta aleasa, plantele recomandate de noi sunt usor de intretinut si pot rezista multi ani daca le ingrijesti corect.

curata aerul din casa cu aceste plante

Este recomandat sa decorezi casa cu 15 pana la 20 de plante sadite in glastre cu un diametru minim de 15 cm. 

Grupand mai multe plante la un loc, poti imbunatati substantial calitatea aerului ambiental si obtine, totodata, un decor modern si la moda.

1. Crinul pacii

Potrivit denumirii ei, aceasta floare superba este aducatoare de pace si armonie. Crinul pacii elimina formaldehidele din covoare si tapiterii, benzenul din materialele plastice si fibrele sintetice, precum si alte cateva toxine aeropurtate tipice mediilor inchise. Crinul pacii are nevoie de cat mai multa lumina naturala ca sa infloreasca.

PUBLICITATE

2. Areca (Palmier de bambus)

Areca, supranumita si „bambusul chinezesc”, este o planta care evoca imaginea padurilor tropicale si atmosfera unui spatiu zen reconfortant. Areca este si un puternic filtru de aer care absoarbe si elimina monoxidul de carbon si cloroformul, informeaza Healthline. Areca este un palmier de bambus ce poate creste chiar pana la o inaltime impresionanta de trei metri!

3. Aloe Vera 

Cel mai cunoscuta pentru gelul vindecator pe care il contine, aloe vera este o planta suculenta usor de ingrijit care curata aerul de formaldehide si benzen. Potrivit Mother Nature Network, aloe vera se foloseste pentru decor de peste 6.000 de ani.

4. Feriga sabie 

Feriga este o planta vasculara cu frunze ramificate foarte aspectuoase. In special feriga sabie reprezinta un foarte eficient filtru natural pentru formaldehide, potrivit sursei Rodale’s Organic Life. Desi este putin mai greu de ingrijit, feriga sabie merita din plin efortul.

5. Planta-paianjen 

Mother Nature Network a clasificat planta-paiajen

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE