"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Ileana Mladinoiu

 

Oare atunci cand vorbim despre femei celebre socotite inca tinere, chiar daca au o varsta respectabila, luam in calcul doar faptul ca sunt multumite ca au realizat o cariera frumoasa?

 

Dar celelalte, mai putin cunoscute, pe care nu le vedem pe ecrane, la televizor, in mediul de afaceri nu se pot incadra in aceeasi categorie? Adica sa-si mentina tineretea fizica si sufleteasca, pentru ca si ele sunt multumite de profesiunea aleasa?


Putem fi toate femeile actrite, gimnaste de renume, savante…?

 

sa fim frumoase indiferent de varsta

 

 

Ma intorc in timp, cam prin anii ’70, si-mi imaginez ca intru in cabinetul cosmetic al unei doamne care a lucrat o viata in acest mediu si care mi-a marturisit ca a cunoscut “sute de femei de profesii diferite, de varste diferite, majoritatea nu la prima tinerete, cu care s-au imprietenit (nu lucra singura), care ni s-au destainuit”.

 

Doamna Olga Tudori, autor al lucrarii “Cartea femeii peste 40 de ani”, pe care am gasit-o acolo, mi-a impartasit secretul tineretii unor femei obisnuite, iar eu, la randu-mi, vi le fac cunoscute, desprinzand si cateva concluzii.

 

Precizez ca numele lor nu are prea mare importanta, puteam sa scriu: M.P, C.D…, dar, din respect fata de munca acestei minunate doamne de la care am avut multe de invatat, atunci cand am lecturat prima oara cartea, am lasat alegerile dumneaei.

PUBLICITATE

 

“Practic de doi ani exercitii yoga. Am constatat ca nu stiam sa respir. Am trait 40 de ani respirand insuficient. Mi-a trecut si oboseala si culoarea galbena a tenului”. (A.M., dispecer)

 

Concluzie: Practicati yoga impotriva oboselii si a imbatranirii premature!

 

“Am constatat ca pozitia in care lucrez era nesanatoasa pentru spate si ceafa si am chiar anumite deformari ale coloanei vertebrale si dureri de cap. Fac gimnastica medicala si mi s-au rezolvat toate problemele. Am crezut ca nu voi avea timp, dar de cand fac gimnastica toate muncile gospodaresti se fac mai usor si mai repede. Nu mai am dureri de spate si de cap” (D.D. dactilografa, mama a 2 copii, 38 de ani, suferea de migrene, fata chinuita pe care se accentuau ridurile)

 

Concluzie: Adoptati o pozitie corecta in fata calculatorului (inlocuitorul masinii de scris), faceti gimnastica zilnic!

 

“Merg mult pe jos si continui sa muncesc. Dau lectii, ceea ce am facut toata viata si sper sa continui a fi mereu utila. Ma demachiez cu constiinciozitate si-mi perii zilnic parul”. (A.D., 70 de ani, strabunica, ten aproape fara riduri, suras tineresc).

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE