"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Un articol de Mihaela Iliescu

Ce este un furuncul? O infectie profunda in piele, care se manifesta prin roseata, durere, tumefiere si puroi.

PUBLICITATE

Cum se dezvolta? In general, atunci cand bacteriile numite stafilococi invadeaza organismul printr-o leziune deschisa a pielii, printr-o glanda sudoripara infundata, din cauza unui chist sau a unui fir de par crescut in interior.

PUBLICITATE

scapa de furuncul natural

PUBLICITATE

Sistemul imunitar trimite acolo celule albe (leucocite), care se aduna sub forma de puroi, pentru a lupta impotriva infectiei. Uneori, organismul resoarbe puroiul si furunculul de retrage, alteori acesta se dezvolta, ca un vulcan gata sa erupa, pentru ca in cateva zile dupa ce este drenat sa dea inapoi.

PUBLICITATE

Furunculele sunt neplacute si dizgratioase, in unele cazuri lasa in urma cicatrici. Majoritatea se pot trata la domiciliu, dar sunt situatii in care devin periculoase si trebuie sa va adresati medicului.

PUBLICITATE

Cum le puteti trata la domicliu?

Aplicati caldura, sub forma unei comprese. Caldura va stimula furunculul sa formeze un cap, sa sparga, sa se dreneze si sa se vindece mai repede.

PUBLICITATE

La primul semn, puneti pe furuncul o compresa calda si tineti-o acolo timp de 20-30 minute, de trei, patru ori pe zi. Poate dura intre 5-7 zile pana se va sparge.

PUBLICITATE

Dupa ce furunculul se sparge, continuati sa aplicati comprese inca trei, patru zile, pentru a preveni o revenire a acestuia.

Drenati tot puroiul din tesuturi, iar pentru a-l pastra curat, acoperiti locul cu un plasture steril, care va proteja astfel si imbracamintea de eventualele scurgeri.

PUBLICITATE

Leacul din camara este recomandat de fitoterapeutul american Michael Blate si este o foarte buna altenativa a compresei:

PUBLICITATE

Inveliti intr-o bucata de matase fie o felie de rosie incalzita, fie o felie de ceapa cruda, fie usturoi zdobit, fie frunzele exterioare ale unei verze albe usor zdrobite, fie un pliculet de ceai din plante folosit sau pur si simplu frunze de ceai umede. Se aplica pe furuncul de patru, cinci ori pe zi, se lasa cateva ore si se schimba de fiecare data.

Dupa ce furunculul face un cap plin de puroi, daca nu prezinta semne de raspandire a infectiei, poate fi deschis simplu. Este bine sa il deschideti dumneavoastra, intrucat se poate sparge singur in anumite momente ale zilei sau in timpul somnului (cel mai des se intampla astfel), provocand un disconfort.

PUBLICITATE

Sterilizati un ac,

…Continuare pe pagina urmatoare

PUBLICITATE
1 2

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]