"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Mihaela Iliescu

Armurariul este unul dintre cele mai puternice remedii naturale impotriva afectiunilor hepatice, aflate in explozie in ultimul deceniu.

Mai mult decat atat, armurariul este un anti-toxic redutabil, ajutand organismul sa reziste celor mai puternice otravuri, de la ciupercile toxice, pana la gazele industriale sau metalele grele.

Armurariul este o planta exclusiv de cultura. Candva, la noi in tara, se cultiva pe suprafete intinse, in zone mai calde, precum Dobrogea, Oltenia, sudul Moldovei, si Subcarpatii Sudici, fiind obtinut chiar un soi romanesc original, numit “de Prahova”, bogat in silimarina, principala substanta activa a acestei plante minunate.

PUBLICITATE

In zilele noastre, se cultiva doar pe suprafete reduse, de catre producatorii particulari.

solutia de ultima ora pentru ficat

Semintele se gasesc in plafaruri sau in magazine de produse naturiste, sub forma de ceai, pulbere sau preparate, sub forma de tinctura.

Atentie! Inainte de a cumpara ceaiul sau un preparat cu armurariu, verificati termenul de valabilitate, intrucat principiile sale active sunt foarte sensibile si se degradeaza puternic in timp.

Din acest motiv si prepararea sa este foarte delicata, asa cum vom vedea in continuare.

Ceaiul

Este (conform terapeutilor) varianta cea mai putin inspirata de a folosi armurariul, intrucat flavonoidele din compozitia sa se degradeaza puternic in contact cu apa clocotita.

Pulberea

Se obtine prin macinarea semintelor, dupa care se face o cernere prin sita.

Ideal ar fi, spun biochimistii, sa se macine pulberea cu 5-10 minute inainte de administrare, astfel incat oxidarea principiilor active sa fie cat mai redusa. Daca procedeul vi se pare dificil atunci pastrati pulberea de armurariu intr-un borcan ermetic inchis, la rece si la intuneric, dar nu mai mult de 4-5 zile.

Se ia o lingurita rasa de pulbere de patru ori pe zi, pe stomacul gol. Se tine sub limba timp de 10-15 minute, dupa care se inghite cu apa.

Tinctura

Este forma de administrare ideala, pentru ca acest preparat se poate pastra timp indelungat (pana la doi ani), fara a-si pierde calitatile terapeutice.

Iata cum se prepara: se pun intr-un borcan douazeci de linguri de pulbere de seminte de armurariu, se acopera cu alcool alimentar de 50 de grade, amestecand continuu. Cand intreaga masa de pulbere a fost acoperita, ramanand deasupra un strat de alcool de doua degete, se inchide borcanul

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2 3 4
Citește restul articolului pe pagina următoare.
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE