"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Razvan

 

Insuficienta hepatica acuta este atunci cand ficatul cedeaza complet. Boala poate evolua pe o perioada de cateva saptamani sau chiar de numai cateva zile, si poate fi capatata chiar si de persoane care n-au mai avut niciodata probleme la ficat.

 

aceste medicamente distrug ficatul

 

 

Insuficienta hepatica da nastere si la alte probleme grave de sanatate, printre care si tensiune cerebrala si hemoragii abundente. In mod interesant, se pare ca principala cauza a acestei boli este supradoza de acetaminofen, adica paracetamol, un medicament foarte raspandit si des utilizat!

 

Aceasta substanta se regaseste in numeroase medicamente fara prescriptie medicala, printre care si Theraflu, Tylenol, Excedrin, si NyQuil. Se suspecteaza ca aproape toate medicamentele pentru raceala si mai toate analgezicele ar contine acetaminofen, fapt care are ca rezultat 2.600 de spitalizari, 56.000 de vizite la camera de urgenta si aprox. 460 de decese in fiecare an.

PUBLICITATE

 

Chiar si in doze reduse, consumul acestei substante pe termen lung are un impact negativ asupra sanatatii. Majoritatea cazurilor de supradoza de acetaminofen sunt rezultatul utilizarii concomitente a mai multor medicamente care au aceasta substanta in componenta.

 

Acetaminofenul este extrem de toxic pentru ficat si, potrivit unui studiu publicat in Jurnalul Asociatiei Medicale Americane, ingerarea sa conduce la leziuni hepatice. Studiul in discutie a folosit un esantion de 145 de voluntari sanatosi distribuiti in 3 grupuri.

 

Participantii din primul grup au primit acetaminofen in combinatie cu un opioid, cei din cel de-al doilea grup au primit doar acetaminofen, iar cei din grupul al treilea au primit un placebo. Fiecare individ in parte a primit doar doza recomandata din aceasta substanta.

 

Echipa de cercetatori a examinat participantii timp de doua saptamani, perioada in care cele doua grupuri care au primit acetominofen au prezentat o crestere cu 31-44% a unei enzime hepatice esentiale, demonstrand astfel ca substanta studiata determina in mod direct leziuni hepatice.

 

Acetaminofenul impinge din corp un antioxidant important denumit glutation, ceea ce expune ficatul unui stres crescut ce poate culmina cu insuficienta hepatica.

 

Acetaminofenul este unul dintre cele mai nocive medicamente cu putinta. Folosirea sa determina inregistrarea anuala a cate 100.000 de cazuri de intoxicatii declarate pe teritoriul SUA.

 

Cercetatorii au descoperit ca riscul de intoxicatie creste exponential la combinarea acetaminofenului cu alcool, caz in care si riscul de leziuni renale creste cu 123%!

 

Potrivit PBS News, „Administrarea medicamentului pe o perioada de mai multe zile, chiar si cu doar 25% peste doza zilnica maxima admisa, s-a dovedit ca este suficienta pentru a determina leziuni hepatice.”

 

Este foarte ingrijorator faptul ca pe piata exista atat de multe produse farmaceutice care contin aceasta substanta foarte periculoasa, pe care noi o consideram complet inofensiva.

 

Milioane de oameni apeleaza zilnic la medicamente care contin aceasta substanta ca sa scape de durerile musculare, de durerile de spate si de migrene. Sfatul nostru este sa iei in calcul folosirea de alternative naturale ca sa eviti expunerea la acetaminofen, si cu atat mai mult riscul de supradozaj accidental!

 

Despre autor:

Razvan s-a alaturat echipei Secretele.com pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa.Sursa: healthyfoodhouse. Pe Razvan il puteti gasi si pe facebook!

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE