"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

1 × five =

three + 2 =

Un articol de Mihaela Iliescu

loading...

Basicile de la picioare reprezinta modalitatea organismului de a spune „M-am saturat!”, fie ca este vorba de prea multa frecare, fie de prea multa ambitie.

O basica are menirea de a tempera o actiune.

Remediile de mai jos pot fi aplicate atat basicilor cauzate de incaltaminte, cat si celor aparute in palme sau in alte zone ale corpului, care va avertizeaza „sa o luati mai incet”.

elimina simplu basicile de la picioare

In momentul in care v-a aparut o basica, trebuie sa luati o decizie: fie o protejati, o lasati in pace, fie drenati lichidul.

Daca aveti o basica intr-o zona cu incarcare ponderala semnificativa, specialistii sunt de parere ca aceasta trebuie drenata, pentru ca ar fi in pericol sa se sparga si, cel putin asa, veti avea controlul asupra acesteia.

Incepeti prin a curata incet basica, precum si pielea din jurul ei. Sterilizati un ac, fie prin flacara, fie cu alcool.

Dupa ce ati drenat basica, specialistii recomanda sa lasati pielea de deasupra pe loc, pentru ca este ca un acoperis natural si va reduce considerabil timpul de vindecare. Daca o indepartati, veti obtine o zona rosie, dureroasa, de carne vie, neprotejata.

Puneti deasupra un pansament simplu, fixat cu un plasture adeziv.

Lasati se se aeriseasca peste noapte, indepartati pansamentul, pentru ca aerul si apa sunt foarte bune pentru vindecare.

Schimbati pansamentul odata la 24 de ore, dar si ori de cate ori este necesar (mai ales daca aveti activitate fizica si va transpira picioarele).

Cum prevenim aparitia basicilor? Iata ce ne spun specialistii podologi:

Alegeti-va pantofii potriviti. Sigur asta vi se pare ca este la mintea cocosului. Dar incaltamintea prea stramta sau cu varful ascutiti va strange si va rani picioarele, iar cea larga va provoca basici, intrucat piciorul se misca in voie. 

Cumparati incaltaminte dupa-amiaza, asigurati-va ca este confortabila si ignorati vanzatoarea/vanzatorul care va spune ca pantofii va vin ca turnati. Fiti atenti cand cumparati incaltamintea pentru copii, pe care este indicat sa o verificati din trei in trei luni.

Faceti-va picioarele mai rezistente. Antrenati-va pielea picioarelor mergand desculti prin casa, prin iarba sau prin nisip. Nu mergeti mult in bocanci si pastrati picioarele curate.

Dati ascultare picioarelor. Basicile aparute din cauza frecarii au nevoie de timp pentru a se forma, asa ca atunci cand picioarele dau

…Continuare pe pagina urmatoare

loading...
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.