"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Petrut

 

In medicina naturista, otetul de mere se foloseste de mii de ani ca remediu pentru artrita. Fiind usor de procurat si accesibil ca pret, se speculeaza ca proprietatile terapeutice ale otetului de mere au fost descoperite mai degreaba in mod accidental.

 

Desi otetul de mere se foloseste de multe ori cu succes si astazi in tratamentul artritei, medicina moderna continua sa conteste efectul sau terapeutic in ciuda marturiilor pozitive si a dovezilor empirice oferite de medicina alternativa.

 

pune otet in cada atunci cand faci baie

 

 

Exploratorul britanic Sir Ranulph Fiennes sustinea cu convingere ca atat el, cat si mama lui, s-ar fi vindecat definitiv de artrita folosind doar otet de mere combinat cu miere.

PUBLICITATE

 

De ce tocmai otet de mere?

 

Otetul de mere este alcatuit in mare parte din acid acetic, substanta care ii confera si gustul acru si astringent. Acidul acetic favorizeaza absorbtia calciului in tesuturi si, in urma metabolizarii sale, asigura si un efect alcalinizant. Totusi, nu toate efectele benefice ale otetului de mere se datoreaza doar acidului acetic. Acest tip de otet contine si numeroase vitamine si minerale, precum si cantitati mari de antioxidanti, in special compusi polifenolici precum catehina, epicatehina, quercitina si acid clorogenic. Se speculeaza ca in aceste substante ar consta, de fapt, eficienta terapeutica crescuta a otetului de mere.

 

Intrucat aceste substante benefice care se transfera din pulpa merelor in cidru sunt intensificate de actiunea microbiana pe timpul procesului de otetire, proverbul „Un mar pe zi tine doctorul departe” devine cu atat mai intemeiat.

 

Ce tip de otet de mere actioneaza cel mai bine in cazurile de artrita?

 

Otetul de mere poate reduce durerile si inflamatia articulatiilor caracteristice tuturor formelor de artrita. Totusi, nu toate tipurile de otet de mere sunt eficiente ca mijloc de tratament.

 

Otetul pur

 

Trebuie sa utilizezi exclusiv otet pur fermentat din cidru de mere. De fapt, orice suc de fructe sau alt lichid bogat in carbohidrati care poate fi transformat in alcool etilic (etanol) prin procesul de fermentatie poate fi fermentat mai departe pentru a obtine otet.

 

De obicei, otetul este supus procedurilor de filtrare si pasteurizare industriala inainte de imbuteliere si comercializare. Acest proces de rafinare anuleaza insa o mare parte din proprietatile vindecatoare naturale ale otetului.

 

Otetul de mere organic nefiltrat

 

Foloseste otet

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2 3 4
Citește restul articolului pe pagina următoare.
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE