"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Petrut

 

Potrivit unor cercetari de actualitate, aproape 76% din toata mierea vanduta in magazinele din SUA nu este autentica, ci un produs apicol sintetic ticsit cu siropuri si zaharuri toxice!

 

Aceste produse contrafacute abunda in antibiotice si metale grele, si sunt mai nocive decat sucurile acidulate dulci!

 

tipul de miere mai periculos decat sucurile acidulate

 

 

Hrana albinelor este imbogatita cu fructoza si sirop de porumb

 

Hrana albinelor are o influenta majora asupra crearii si mentinerii de colonii puternice si sanatoase. Zaharurile joaca un rol major in acest sens, intrucat le insufla albinelor vitalitatea necesara indeplinirii tuturor functiilor din cadrul si din afara stupilor. De regula, zaharul din alimentatia albinelor provine din mana, sau roua de miere, si din nectar.

 

Apicultorii suplimenteaza de obicei sursele de zahar atunci cand albinele nu isi pot obtine o cantitate suficienta din mediul inconjurator.

PUBLICITATE

 

In acest scop, se utilizeaza, de regula, suspensii de sucroza, sirop de zahar, sirop de amidon sau sirop de porumb cu continut mare de fructoza.

 

Dezavantajul este ca aceasta practica incurajeaza producerea unui nectar fara valoare nutritiva reala.

 

Albinelor melifere le sunt administrate antibiotice in doze mari

 

Intensificarea utilizarii de pesticide

 

Un studiu efectuat de Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara (EFSA) a catalogat un anumit tip de pesticid, denumit clotianidina, ca fiind foarte periculos si a interzis folosirea acestuia. Incepand de atunci, se foloseste un alt pesticid insa, dar cu caracteristici similare, pentru stropirea a 33% din recolte. Alte doua pesticide care sunt transmise de albine mai departe in miere sunt imidaclopridul si tiametoxamul, substante tot mai intens folosite de apicultori.

 

Majoritatea mierii comercializate este contrafacuta

 

Toata mierea din magazine este contrafacuta si nu contine polen si nectar. Acestea sunt extrase industrial si introduse in produse apicole de contrabanda importate din China si India, pentru ca mai apoi mierea sa fie revanduta ca fiind autentica.

 

Patru metode prin care poti verifica autenticitatea produselor apicole

 

Testul cu degetul — Toarna pe deget o picatura de miere. Daca mierea nu se prelinge usor, produsul este autentic. Daca se scurge imediat de pe deget, mierea este adulterata.

 

Testul cu apa — Scufunda o lingurita de miere intr-un pahar de apa fara sa amesteci. Mierea autentica densa se topeste incet si ramane pe fundul paharului. Mierea adulterata se dizolva in

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE