"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Ileana Mladinoiu

Edie Simms, o centenara plina de viata din statul Missouri, isi dorea inca din tinerete ca, inainte de a muri, sa fie arestata de politie.

batranica arestata de politie

Ocazia s-a ivit in luna septembrie a.c., la implinirea varstei de 102 ani, atunci cand ofiterii de politie, in complicitate cu un centru de batrani, au batut la usa doamnei si au dus-o la sectie.

“Te-ai bucura de o plimbare in dimineața asta?”, a intrebat unul dintre politisti. “Oh, da, incatusata toata”, a raspuns razand Edie Simms.

La cei 102 ani ai sai, batrana americanca era fericita ca a apucat si ziua in care putea sa stea pe bancheta din spate a unei masini de politie.

Cum nu comisese nicio infractiune, politistii au condus-o pe Edie la caminul “Five Star Senior Center”, din South ST. Louis.

PUBLICITATE

Oamenii legii au tinut sa reaminteasca faptul ca Simms le-a cerut sa-i puna catusele pe parcursul intregului drum. La sosirea in centru, ea si-a ridicat cu mandrie mainile, aratandu-si catusele.

Acolo, in “Five Star Senior Center” i-a fost organizata o receptie, prilej pentru aniversata de a inmana propriile creatii din lana (esarfe, perne, sosete, rochii) rezidentilor ce au intampinat-o cu mare bucurie.

In mod constant, Edie Simms ofera cadouri lucrate manual (413 obiecte au fost donate numai anul trecut) pentru oamenii in varsta de la acest centru, dar niciodata livrate de ea insasi, dupa cum marturiseste pentru site-ul de stiri “inquirerdotnet”.

“Mi-am facut prima rochie care a fost ușor de purtat”, a mai precizat Simms si “nu spun ca a fost buna, dar am purtat-o la scoala, cand aveam zece ani.”

Dupa momentul emotionant petrecut alaturi de politisti, personalul de la azil si de ceilalti seniori, batrana doamna ne-a daruit tuturor urmatoarele sfaturi:

“Lumea este mare, daca ti-ai gasi timp sa deschizi ochii si sa o admire (…). Continua sa mergi, nu te opri niciodata, petrece ceva timp facand munca in folosul comunitatii, deoarece vei ramane singura persoana de care se va vorbi intr-o zi”.

Posibil ca si in astfel de fapte, adaug eu, consta secretul longevitatii!

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...