"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Ileana Mladinoiu

Va duceti intr-o zi la medic, vi se ia tensiunea, vi se spune ca este peste nivelul normal, vi se mai spune ca aveti retentie de apa in organism, ca trebuie sa dati jos kilograme…

La final, printre altele, vi se recomanda regimul fara sare. Il acceptati greu, dar nu aveti incotro. Vine iarna, vreti sa puneti varza la murat si va intrebati daca exista o altfel de reteta decat cea obisnuita: saramura.

drojdia de bere ajuta varza murata

Puteti fi linistiti, fiindca, intr-adevar, varza se poate mura, folosind in loc de sare, drojdie de bere.

Cum procedati:

– Se curata varza alba si se taie marunt. O treime din cantitatea totala de varza se pune intr-o oala de pamant si se preseaza bine.

– La 5 kg de varza, se adauga 20 de grame de drojdie de bere. Aceasta se pune intr-un tifon curat si se aseaza peste varza. Pe deasupra se adauga restul de varza.

– Apoi se toarna apa fiarta si racita (atat cat sa acopere stratul superior de varza).

– Pentru aroma, in apa fiarta se adauga cimbru pisat si cernut ca si marar spalat, ales si taiat. Deasupra se pune o scandurica curata si o piatra bine spalata. Totul se acopera cu tifon foarte curat.

PUBLICITATE

– Cand incep sa apara basicute in zeama, atunci se arunca lichidul si se pune alta apa fiarta.

Astfel se procedeaza zilnic, pana cand lichidul ramane limpede.

La fiecare schimbare a lichidului, nu trebuie sa uitati sa spalati scandurica si piatra, pentru a mentine conditiile optime de fermentare.

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...