"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Ileana Mladinoiu

Supranumit “fructul longevitatii”, etichetat “comoara nationala” in China, ridicat la cea mai inalta scara a antioxidantilor naturali, goji este totodata cel mai bogat si mai complet nutriment de pe planeta.

Ca aspect, goji seamana cu o cireasa mica alungita, de culoare rosu-portocaliu, iar gustul este dulce-amarui.

ce nu stiai despre goji

Contine 22 polizaharide, 18 acizi aminati, 27 acizi grasi, 21 minerale sau oligoelemete, vitaminele A, B1, B3, B5, C si E, carotenoizi (compusi care pot proteja retina oculara la omenii trecuti de 65 de ani), flavonoide si acizi fenolici.

Care sunt cateva dintre beneficiile fructului goji:

Este un antioxidant puternic

Potrivit valorii ORAC (masoara capacitatea diverselor plante impotriva atacurilor radicalilor liberi), goji este cel mai puternic antioxidant.

Polizaharidele din goji ajuta organismul sa lupte impotriva oxidarii celulelor, limitand numarul radicalilor liberi agresivi (miliarde de celule din organismul nostru sunt supuse constant atacurilor radicalilor liberi), prevenind astfel imbatranirea prematura a celulelor.

Intareste sistemul imunitar

Moleculele de polizaharide unice din goji fac posibila cresterea numarului de celule imunitare noi care protejeaza organismul de formatiuni canceroase si de invazia germenilor nocivi.

PUBLICITATE

De asemenea, polizaharidele din goji contribuie la o mai mare rezistenta a corpului in fata surmenajului si a oboselii, stopand mutatiile genetice banuite de distrugerea sistemului imunitar.

Este anicancerigen

Polizaharidele din goji au capacitatea de a neutraliza celulele tumorale, declasand apoptoza, proces in cursul caruia celulele canceroase sunt descompuse si regenerate.

Conform studiilor efectuate in vitro, ele contribuie la prevenirea aparitiei tumorilor canceroase si reduc efectele toxice ale chimioterapiei si radioterapiei.

Protejeaza ficatul si rinichii

Goji contine o cerebrozida noua care, potrivit cercetarilor, ajuta la refacerea celulelor hepatice slabite de expunerea la produse chimice toxice sau medicamente, la prevenirea formarii depozitelor de grasimi periculoase care distrug ficatul.

Ce nu s-a spus niciodata despre fructul goji:

– ca ar trebui consumat in cantitati importante (de la 40 la 70 g de fruct uscat pe zi, timp de cel putin 12 saptamani), pentru a resimti efect notabil, mai ales pentru sistemul imunitar si ficat.

– ca fructul deshidratat de goji este un nutriment foarte caloric, bogat in zaharuri rapide (aport de circa 370 kcal pentru 100 g, din care 67,7 g sunt glucide).

– ca trebuie procurat sub forma unui extract standardizat (cantitate determinata superioara in polizaharide

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE