"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Razvan

Dezastrul nuclear a contaminat cel mai mare ocean al lumii in decurs de numai cinci ani, iar zilnic se scurg in continuare 300 de tone de deseuri radioactive in apele acestuia.

Care a fost cel mai periculos dezastru nuclear din istorie? Majoritatea sustin ca dezastrul nuclear de la Cernobil din Ucraina a fost cel mai rau, dar se insala…..

radiatiile de la fukushima au infestat oceanul pacific

In 2011, un cutremur considerat o replica a cutremurului din Chile din 2010 a creat un tsunami care a provocat o topire a miezului nuclear al centralei nucleare TEPCO din Fukushima, Japonia. Trei reactoare nucleare au cedat, declansand apoi cea mai mare scurgere de radiatii in apele oceanice din istorie. In urmatoarele trei luni de la accident, chimicale radioactive s-au scurs in Oceanul Pacific, unele dintre ele in cantitati chiar mai mari decat la accidentul de la Cernobil.

PUBLICITATE

Totusi, cifrele s-ar putea sa fie cu mult mai mari decat cele estimate de oficialii niponi, deoarece multe dintre estimarile facute de ei au fost contrazise de rezultatele cercetarilor din anii recenti. De parca n-ar fi fost de ajuns, Fukushima continua sa emita zilnic in Oceanul Pacific cate 300 de tone de deseuri radioactive. Si lucrurile nu se vor schimba prea curand, avand in vedere ca scurgerea nu poate fi inchisa, fiind inaccesibila atat oamenilor cat si robotilor din cauza temperaturilor foarte ridicate.

Nu mai este deci o surpriza faptul ca Fukushima a reusit sa contamineze intregul Ocean Pacific in numai cinci ani. Desi este considerat cel mai grav dezastru ecologic din istorie, rar este adus in discutie de catre politicieni, cercetatori sau mass-media. Interesant de observat este ca TEPCO este o filiala a companiei-mamut General Electric (cunoscuta si sub numele GE), care detine o influenta foarte mare asupra corporatiilor mediatice si a politicienilor.

Oare asa se explica mediatizarea restransa asupra incidentului de la Fukushima din ultimii cinci ani? Exista dovezi care indica si ca GE cunostea de zeci de ani starea precara a reactoarelor de la Fukushima, si totusi nu a luat niciun fel de masuri. Aceasta lipsa de reactie i-a determinat pe 1400 de cetateni japonezi sa ii dea in judecata pe cei de la GE pentru rolul

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE

x
Da-ne un 'Like'!