"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Ileana Mladinoiu

Moringa, un arbore din regiunile tropicale, este utilizat de secole de catre populatiile locale date fiind numeroasele lui virtuti nutritionale si cosmetice.

Ceea ce are special moringa, potrivit cercetatorilor, este ca toate partile plantei, frunze, flori, coaja, radacina, au acelasi scop- sanatatea oamenilor.

exista un copac cu mii de virtutii pentru sanatate

Proteina din “arborele lui Dumnezeu”, cum mai este denumit moringa, rivalizeaza cu cea a carnii, proteina necesara muschilor, oaselor, pielii si sangelui, producerii de enzime si hormoni.

Atuuri nutritionale diverse

Ca si la spirulina, frunzele de Moringa Oleifera, ce raman cele mai folosite parti, contin multe minerale (potasiu, calciu, magneziu, fier) ca si vitamine din gama B, C si E. De semenea, comparativ cu legumele obisnuite, pentru aceeasi cantitate, frunzele de moringa contin 18 acizi aminati dintre care 8 sunt acizi grasi esentiali.

Concret, de ce sa utilizam moringa:

– regleaza glicemia si presiunea sanguina;

– creste nivelul de energie si de vitalitate;

– lupta contra constipatiei si a infectiilor urinare;

– intareste imunitatea;

– imbunatateste vederea si calitatea pielii;

– stimuleaza cresterea parului;

– regleaza apetitul, libidoul, limpezeste mintea;

– reduce ridurile;

– imbunatateste digestia;

– este detoxifiant si cicatrizant, antioxidant, anticolesterol, antitumoral si antifungic;

– lupta impotriva anemiei si malnutritiei. Ideal in hrana copiilor de peste 6 luni si a femeilor insarcinate;

PUBLICITATE

– combate raceala severa, colicele, ulcerele, previne si trateaza diferite probleme ale prostatei, incontinenta urinara si retentia urinara;

– este vitalizant pentru persoanele varstnice, lupta impotriva tulburarilor de memorie, a anemiei, a tulburarilor de somn, a anxietatii si a depresiei;

– uleiul extras din semintele de moringa se foloseste in cosmetica;

Frunzele de moringa se consuma proaspete, ca o leguma obisnuita, crude sau gatite. Pulberea obtinuta din frunze uscate se poate folosi in salate si sosuri.

Totusi, moringa nu este un produs miracol, trebuie asociat cu o alimentatie diversificata pentru a completa eventualele carente.

Moringa mai poate fi folosit la purificarea apelor, distrugand 90 – 99% dintre bacterii si ca furaj pentru vaci, oi, capre, porci, iepuri. In plus, este un aliment bun pentru pesti.

O informatie pe care am cules-o de pe superhrana.ro nu face decat sa ne bucure , deorece moringa este aclimatizata din 2015 in Statiunea de Cercetare si Dezvoltare pentru Legumicultura Buzau. Dr. ing. Costel Vanatoru,

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE