"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Ileana Mladinoiu

Unii dintre noi avem obiceiul de a verifica de 3 ori daca am inchis usa, de a intarzia la o intalnire, de a ne freca des nasul sau de a ne roade unghiile.

Veti fi surprinsi sa aflati ca aceste comportamente, desi par lipsite de importanta, arata starea si caracterul.

ce inseamna daca atingi oamenii cand le vorbesti

Iata un rezumat al celor mai raspandite obiceiuri care s-au transformat in obsesii si relevanta lor!

Verificati de 3 ori daca ati inchis bine usa

In fiecare dimineata, inainte de a pleca la serviciu, verificati daca ati stins luminile, gazul, daca ati pus tot ce va trebuie in geanta, daca ati inchis bine usa de la intrare. Obiceiul va poate lua circa un sfert de ora. In caz ca aveti masina sau bicicleta pentru a merge la munca, controlati ca totul sa fie in siguranta. Ajunsi la birou, sunteti deja obositi.

PUBLICITATE

Verificarea repetata a usii ori daca ati curatat bine cheile de la masina releva un sentiment de nesiguranta. Aveti nevoie sa marcati limite (intre exterior si casa, adica intre voi si restul lumii). Asigurandu-va ca ati inchis bine usa este o modalitate de a lupta impotriva unui sentimenent de teama.

Intarziati mereu

De fiecare data cand mergeti la o intalnire cu cineva, ajungeti tarziu. Credeti ca vina nu va apartine. Ba autobuzul intarzie, ba soferul conduce incet, cand, de fapt, cauza intarzierii este la voi si nu va veti bucura de reputatie. A fi continuu in intarziere nu demonstreaza incapacitatea de a gestiona timpul sau lipsa de respect fata de ceilalti.

In realitate, o persoana care practica acest obicei simte nevoia de a controla situatia si/sau persoana cu care se intalneste. Sa stiti ca celalalt se deranjeaza sa va astepte, va da posibilitatea sa va puneti in valoare si sa va afirmati in raport cu el. El/ea este in asteptare, iar voi in actiune. Un mod ciudat de a prelua controlul.

Va spalati des mainile

Nu sunteti chirurg sa o faceti asa de des. Spalandu-va frecvent mainile, dupa ce ati umblat cu ceva murdar sau inainte de masa, manifestati nevoia de a scapa de ceee ce ati trait in timpul zilei: vesti proaste, experiente neplacute. De aceea incercati sa le respingeti cu apa si sapun. O modaliate de

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE

x
Da-ne un 'Like'!