"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Razvan

 

Cu totii stim ca plantele poseda proprietati uimitoare de purificare a aerului, fiind astfel ideale pentru decorarea spatiului de locuit. Pe langa faptul ca filtreaza si oxigeneaza aerul, unele plante elimina si mucegaiurile si multe toxine aeropurtate periculoase.

 

aceste plante te scapa de toxine

 

 

Se recomanda tinerea uneia dintre aceste plante inclusiv in baie!

 

Planta cea mai indicata pentru oxigenarea aerului din locuinta este aloe vera, al carei efect echivaleaza cu cel al nu mai putin de noua filtre de aer! Aloe vera elibereaza mult oxigen si absoarbe dioxidul de carbon, monoxidul de carbon si formaldehida. In plus, aloe se numara printre cele mai sanatoase plante din lume, asa ca poate fi folosita si in scopuri medicinale.

 

Pentru absorbirea formaldehidei din aerul respirat se recomanda sa amplasezi in locuinta si un smochin plangator. Acesta nu necesita multa lumina si este usor de ingrijit. Nu este insa recomandat sa-l tii in casa daca ai copii mici sau animale de companie, deoarece frunzele sale sunt otravitoare.

PUBLICITATE

 

Iata si alte filtre naturale de aer foarte indicate pentru mediul ambiental al locuintei:

 

Crinii – Aceste plante poseda abilitatea de a absorbi si neutraliza toxinele din aer, printre care si formaldehida si tricloroetilena.

 

Planta-paianjen – Aceasta planta necesita un minimum de lumina naturala pentru fotosinteza, si filtreaza eficient aerul pe o suprafata de pana la 200 de metri patrati. Planta-paianjen constituie un excelent filtru de toxine precum benzen, formaldehida, stiren si monoxid de carbon.

 

Tarhonul – Si aceasta planta necesita doar un minimum de fotosinteza, iar pe timpul noptii elibereaza mult oxigen, fiind astfel ideala pentru dormitor. Este o planta rezistenta si usor de ingrijit.

 

Iedera – In ciuda reputatiei sale de planta otravitoare, iedera elimina 60% din toxinele din aer si 58% din particulele de fecale in decurs de numai sase ore, asa ca este o planta foarte benefica pentru spatiile interioare.

 

Despre autor:

Razvan s-a alaturat echipei Secretele.com pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa.Pe Razvan il puteti gasi si pe facebook!

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE