"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Ileana Mladinoiu

Hipertensiunea sau boala cardiaca hipertensiva este foarte frecventa, iar complicatiile destul de grave: infarct miocardic, accident vascular cerebral (ACV), ba chiar insuficienta renala, de unde si interesul de a sti ce tensiune avem si de a apela rapid la un tratament.

aceasta infuzie asigura linistea hipertensivilor

Se estimeaza ca, in medie, 40% din populatia tarii noastre sufera de tensiune arteriala crescuta, o boala de altfel asimptomatica, numita “ucigasul silentios”.

Marele noroc este ca “harta” fitoterapiei este plina de plante cu rol de reglare a tensiunii, dintre care am ales frunzele de maslin.

Fruzele de maslin sunt un ajutor pretios pentru reducerea agregarii plachetare, etapa prealabila coagularii sanguine, regland astfel fluiditatea sangelui.

Bogate in oleueropeina (de fapt substanta cu cele mai multe proprietati terapeutice ale maslinului), frunzele imbunatatesc functionarea celulelor care captusesc stratul cel mai profund al arterelor.

PUBLICITATE

Aceste celule produc oxidul nitric indispensabil dilatarii adecvate a vaselor si deci a controlului tensiunii. Protejeaza arterele de atacurile radicalilor liberi.


Se poate consuma sub forma de:

Infuzie, preparata din 15-20 de grame de frunze pentru 1 litru de apa adusa la fierbere (100°C). Timpul de infuzat este de 3-4 minute.

Beti acest ceai dupa cum va place. Indulcit cu zahar, miere sau in amestec cu putin lapte. Totusi, fiind foarte parfumata, evitati sa adaugati prea multe ingrediente ca sa nu stricati gustul pretioasei bauturi.

Studii recente au relevat si diminuarea moderata a nivelului de colesterol si de trigliceride ca urmare a folosirii regulate a preparatelor pe baza de frunze de maslin (extract, pulbere, capsule).

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...