"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Un articol de Razvan

N-are rost sa ne invartim pe dupa deget, toate lumea trage vanturi; este o nevoie normala a corpului, si chiar un lucru foarte sanatos.

PUBLICITATE

Alimentele nedigerate care se aduna in colon incurajeaza acumularea de gaze. In medie, o persoana sanatoasa trage cam 20 de vanturi pe zi.

PUBLICITATE

Productia de gaze intestinale poate creste ca urmare a digestiei slabe a anumitor alimente, a sensibilitatilor sau a intolerantei la alimente (de ex., boala celiaca, intoleranta la lactoza), inmultirea bacteriilor din intestinul subtire, sau din cauza existentei in sistemul digestiv a unor tipuri de bacterii care produc o cantitate mai mare de gaze decat altele.

iata de ce este bine sa tragem vanturi

PUBLICITATE

PUBLICITATE


Motive pentru care e bine sa tragi vanturi

PUBLICITATE

Stai linistit, n-o sa explodezi daca nu dai drumul gazelor acumulate in stomac, dar iata cateva motive intemeiate de a nu te abtine.

1. Reduc balonarea

PUBLICITATE

Cu totii stim cat de neplacut este sa te simti balonat. Desi multe boli au ca simptom balonarea, in cea mai mare parte a cazurilor alimentele consumate sunt cele care declanseaza aceasta problema.
Legumele precum fasolea si lintea se fac fara indoiala auzite. Cerealele precum graul, secara si orzul pot si ele sa suprasolicite sistemul digestiv si sa blocheze gazele in intestine, ceea ce declanseaza probleme de balonare. Iar in multe situatii, cel mai bun remediu pentru balonare este sa tragi un vant sanatos.

PUBLICITATE

2. Reprezinta un indicator al sanatatii aparatului digestiv

Bacteriile intestinale au un rol esential pentru sanatatea corpului. Atunci cand bacteriile benefice sunt depasite numeric de bacteriile rele, mancarea ingerata nu se digera complet. Atunci cand deseurile ajung in colon, nu sunt procesate indeajuns.

PUBLICITATE

Bacteriile benefice din corp (si exista in jur de 100 de trilioane de astfel de bacterii) descompun mancarea, contribuie la eliminarea reziduurilor metabolice, monitorizeaza si elimina bacteriile nocive, si indeplinesc multe alte functii importante. Este important pentru sanatate ca numarul bacteriilor benefice sa fie cat mai mare. Exista dovezi stiintifice ca dezechilibrele bacteriilor intestinale pot afecta chiar si creierul, cauzand anxietate si depresie.

PUBLICITATE

Daca tragi vanturi cu frecventa considerata a fi normala, este semn ca microorganismele din tractul digestiv inferior lucreaza in parametri optimi.

3. Flatulenta si alimentatia

PUBLICITATE

Flatulenta iti poate indica daca alimentatia pe care o consumi este sau nu potrivita cerintelor corpului tau.

PUBLICITATE

Daca nu

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2 3

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]