"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Mihaela Iliescu

Daca purtam ochelari, sentimentul ca vederea nu este dependenta de acestia si, mai ales, eliminarea frustrarii atunci cand ii uitam exact in momentele cand am avea nevoie de ei, ofera senzatii placute de eliberare si relaxare.

La inceputul secolului trecut, medicul american William Bates a aratat ca functionarea normala a ochilor poate fi restabilita.

Este indicat ca dupa ce practicam fiecare din aceste obiceiuri sa renuntam temporar la ochelari sau la lentilele de contact pentru minim 30 minute.

Iata care sunt acestea:

fa asta pentru a scapa de ochelari


EXPUNEREA LA LUMINA SOLARA

Expuneti-va ochi la soare (lumina naturala) in fiecare dimineata imediat dupa ce va treziti, pentru 5-10 minute. Acest lucru va ajuta sa aveti mai multa energie pentru intreaga zi.

Astfel, veti avea ochii mai energizati, mai sanatosi, nu veti mai fi sensibili la lumina puternica..

Ca sa beneficiati din plin de energia de la soare folositi ochelari de soare doar vara intre orele 12-14, in medii cu reflectii (zapada sau nisip) si atunci cand conduceti.

PUBLICITATE


CLIPITI DES

Clipiti constient de 10-20 ori la fiecare 5 minute. De fiecare data cand exersati, clipiti din ce in ce mai repede. Acest obicei ajuta la eliberarea tensiunii din ochi si le va permite ochilor sa se relaxeze.

In momentul in care clipiti, doar pleoapa superioara se misca, iar muschii pleoapelor vor regla glandele lacrimale.

Daca in timp ce clipiti incepeti sa lacrimati, este foarte bine. Lichidul lacrimal va umezi ochii, ii va hrani si ii va curata de tot praful acumulat.


ODIHNITI-VA OCHII SI EI VOR AVEA GRIJA SA VA SIMTITI BINE

Peste 70% din informatiile pe care le captam zilnic sunt obtinute prin ochi. Chiar daca nu suntem constienti tot timpul de informatiile pe care le transmit ochii la creier, acestia sunt foarte folositi.

In momentul in care sesizati cea mai mica prezenta a oboselii, tineti ochii inchisi pentru 10-20 de secunde.

O data la 10 minute, tineti ochii inchisi pentru zece secunde, mai ales daca lucrati la calculator de mai mult timp. Veti simti ca acestia sunt mult mai relaxati si mult mai odihniti, daca le dati o pauza din cand in cand.

Puteti acoperi ochii cu palmele daca lumina este prea puternica. De ce? Pentru ca ochii se odihnesc cel mai bine in intuneric total,

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...