"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Petrut

 

Potrivit cercetatorilor de Universitatea Yale, oamenii care citesc carti in mod constant traiesc, in medie, cu doi ani mai mult decat cei care nu citesc deloc. Iata cum cititul poate deveni un elixir pentru longevitate.

 

Cercetatorii au distribuit cei 3635 de subiecti in trei grupuri:

 

cititul iti prelungeste viata

 

 

1. Persoane care nu citesc deloc

 

2. Persoane care petrec 3,5 ore pe saptamana citind carti

 

3. Persoane care citesc mai mult de 3,5 ore pe saptamana

 

Cercetatorii au tinut cont si de alti factori care influenteaza longevitatea, precum sexul, culoarea pielii, gradul de educatie, statutul marital, situatia materiala si bolile de depresie. Descoperirea a fost ca persoanele din cel de-al treilea grup, cel al cititorilor dedicati, sunt mai sanatosi si traiesc mai mult. 23% dintre acestia traiesc in medie cu 2 ani mai mult decat ceilalti.

 

Per ansamblu, concluzia a fost ca gradul de sanatate creste proportional cu timpul alocat cititului. Daca jogging-ul intareste sistemul cardiovascular, cititul antreneaza si intareste creierul.

 

Asadar, daca vrei sa traiesti mai mult, da o fuga pana la prima librarie si cumpara-ti o carte buna care sa te atraga. Sau fa-ti un abonament la biblioteca si cere recomandari de la bibliotecari si de la alti cititori.

 

Sfat: Daca suferi de insomnie, inveleste-te intr-o patura calduroasa cu o cana de ceai cald si o carte buna si vei adormi mai usor. Asta pentru ca mintea se desprinde astfel de grijile zilnice, anxietatea scade si musculatura se relaxeaza. Asadar, cititul este bun nu numai pentru o viata mai lunga, ci si pentru relaxarea trupului si a mintii.

PUBLICITATE

 

Despre autor:

Petrut s-a alaturat echipei Secretele pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii despre o viata sanatoasa. Pe Petrut il puteti gasi pe facebook!

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...