"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Un articol de Petrut

Parazitii infectiosi care patrund in corp pe calea alimentatiei pot fi foarte greu de eliminat, si provoaca numeroase alte boli. Unii dintre acesti paraziti pot infesta chiar si creierul!

PUBLICITATE

alimente care transmit paraziti intestinali

PUBLICITATE

PUBLICITATE

Dr. Effrossyni Gkrania-Klotsas s-a confruntat cu un astfel de caz de infestatie a creierului la un pacient care acuza migrene si crize convulsive frecvente. Examenul medical s-a desfasurat in cadrul spitalului Addenbrookes din Cambridge, in urma caruia barbatul a fost diagnosticat cu sparganoza, o infectie parazitara cauzata de larvele teniei plerocercoid diphyllobothroid. Din nefericire, pacientul a necesitat interventie chirurgicala.

De regula, exista trei tipuri de viermi care pot infesta creierul in urma consumului de carne de porc gatita insuficient sau a intrarii in contact direct cu animalele vii infestate cu acest parazit. Infectia poate provoca crize epileptice si porta denumirea de neurocistercoza.

PUBLICITATE

Boala este foarte comuna in America Latina, Africa si China, dar este raspandita si in tarile importatoare de carne de porc produsa in aceste locuri. Desi uneori infectia poate fi eradicata si pe cale medicamentoasa, interventiile chirurgicale raman cel mai eficient mijloc de tratament.

PUBLICITATE

Despre autor:

Petrut s-a alaturat
echipei Secretele pentru
a veni in sprijinul oamenilor cu informatii despre o viata sanatoasa. Pe Petrut il puteti gasi pe facebook!

PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]