"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Petrut

 

Dintre toate suprafetele din casa, cabina de dus este cel mai dificil de curatat. Acest lucru se datoreaza in primul rand depunerilor de calcar si de rugina, dar si depozitelor de mucegai.

 

Curatarea dusului este o operatiune complicata care presupune si mult efort, iar cel mai frustrant este ca murdaria se depune la loc foarte repede.

 

scapa imediat de mizeria din cabina de dus

 

In continuare iti prezentam o solutie de curatare preparata in casa, care usureaza curatarea si previne totodata murdarirea cabinei de dus.

 

Ingrediente necesare:

 

• 1 cana de detergent de vase lichid

 

• 1 cana de otet incalzit

 

• o palnie

 

• o sticla cu pulverizator

 

• un burete

 

Pasii de urmat:

 

Incalzeste putin otetul pe aragaz, avand grija sa nu fie fierbinte. Temperatura trebuie sa fie suportabila pentru piele.

 

Foloseste palnia ca sa torni otetul in sticla cu pulverizator, si adauga si detergentul de vase. Agita usor sticla ca sa omogenizezi solutia, dar ai grija sa nu se formeze prea multa spuma.

 

Sfat: Ai grija sa protejezi izolatiile din silicon sau cauciuc, deoarece otetul poate fi prea abraziv pentru ele.

 

Lasa solutia sa actioneze pe suprafete timp de aproximativ 30 de minute, dupa care clateste-le cu apa rece. Vei fi uimit cat de repede si de usor dispare murdaria.

 

Solutia este excelenta si pentru curatarea podelelor. O poti folosi astfel si la curatarea gresiei, si nu iti face probleme in privinta mirosului de otet; acesta dispare de la sine.

 

Despre autor:

Petrut s-a alaturat echipei Secretele pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii despre o viata sanatoasa. Pe Petrut il puteti gasi pe facebook!

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.