"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Razvan

 

Bunele maniere se rasfrang atat asupra conduitei in societate, cat si asupra tinutei si a modului in care vorbim si relationam cu cei din jur. Eticheta vizeaza in special comportamentul si manierele. Respectarea etichetei presupune conformarea la standardele impuse de societate cu privire la aspectele de comportament considerate dezirabile.

 

Iata 15 reguli de eticheta pe care le poti adopta chiar incepand de astazi ca sa eviti „stangaciile” din conjuncturile sociale.

 

 

trebuie sa cunosti bunele maniere

 

 

1. Saluta intotdeauna prietenii si cunoscutii prietenilor tai daca se intampla sa va intalniti in anturajul vostru comun.

 

2. Cand te afli intr-o sedinta, evita sa tii pe masa gadgeturile precum tableta sau smartphone-ul, deoarece acest gest denota ca nu esti interesat de ceea ce se discuta. Evident, si mai rau este sa le folosesti pe timpul discutiilor.

 

3. In restaurantele in care se serveste sushi, domnii pot sa manance cu mainile preparatele culinare atunci cand nu stiu sa foloseasca betisoarele traditionale.

 

4. Doamnele detesta ca partenerul sa foloseasca in repetate randuri gadgeturile atunci cand sunt invitate in oras.

 

5. Multumeste de fiecare data politicos persoanelor care iti acorda ajutor.

 

6. Nu te oferi sa cari geanta unei femei daca esti barbat, dar poti in schimb sa-i tii haina. Cand intrati intr-un local, ofera-te sa o ajuti sa dezbrace haina de exterior si agat-o in cuier sau du-o la garderoba.

PUBLICITATE

 

7. Cand vrei sa le povestesti ceva prietenilor sau vrei sa porti pur si simplu o discutie cu ei, indiferent de subiect, intotdeauna intalneste-te cu ei fata in fata. Evita sa abordezi discutiile lungi la telefon.

 

8. Controleaza-ti tonul vocii cand vorbesti sau razi; evita sa vorbesti tare sau sa razi zgomotos. De asemenea, nu privi oamenii insistent, acest gest denota lipsa de politete.

 

9. Daca te afli la volan intr-o zi ploioasa, ai grija sa nu stropesti pietonii de pe trotuar.

 

10. Cand intri in sala de cinema si mergi sa iti ocupi locul, stai indreptat cu fata catre persoanele asezate pe langa care treci.

 

11. Cere-ti scuze atunci cand jignesti pe cineva si ai grija sa nu mai repeti gestul ofensator.

 

12. Barbatii adevarati respecta femeile, asa ca acorda respect doamnelor atat in conjuncturile publice cat si in particular.

 

13. Fii discret asupra urmatoarelor noua lucruri pe care le divulgi:

 

• Informatii despre situatia financiara

 

• Informatii despre cadourile pe care le-ai oferit sau le-ai primit

 

• Informatii despre chestiunile private

 

• Informatii legate de varsta

 

• Informatii legate de starea de sanatate

 

• Informatii despre afiliatia religioasa

 

• Informatii despre conflictele familiale

 

• Informatii cu privire la onoarea si integritatea proprie

 

• Informatii cu privire la experientele rusinoase pe care le-ai trait

 

14. Nu experimenta prea mult cu vestimentatia, lasa-i pe cei din jur sa impuna eticheta vestimentara si adopta acelasi stil ca sa nu iesi foarte mult in evidenta si sa nu pari caraghios.

 

15. De fiecare data cand intri intr-o incapere, saluta pe toata lumea fara exceptie.

 

Despre autor:

Razvan s-a alaturat echipei Secretele.com pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa.Pe Razvan il puteti gasi si pe facebook!

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE