"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

si nu numai:

Un roman petrece, in medie, patru, cinci ore zilnic in fata televizorului, echivalentul a doua luni si jumatate intr-un an.

PUBLICITATE

Cel putin 20% din viata noastra se duce pe televizor!

PUBLICITATE

Si nu este vorba despre un timp pierdut in aceasta stare de semi-hipnoza, ci de multe lucruri care deriva de aici:

1. Violenta fizica si verbala, ca o consecinta directa a miilor de mesaje violente pe care le receptam daca urmarim programe de stiri, talk-show-uri sau filme.

PUBLICITATE

2. Pasivitate. Suntem dresati la propriu sa acceptam anumite situatii, in loc sa gandim si sa actionam, pentru ca televizorul ne spune ce sa credem despre lumea inconjuratoare si elimina, astfel, curiozitatea naturala a fiecaruia dintre noi.

PUBLICITATE

3. Stupiditate. Televiziunea si internetul ofera forme facile de divertisment, cu emotii rapide si schimbatoare tot timpul, dand astfel sentimentul ca se intampla lucruri in viata noastra si atunci …de ce sa mai citim o carte? Este o oferta bogata, dar simplificata la maxim, gen Paris Hilton sau alte starlete, nu si Albert Einstein, de exemplu.

4. Obezitate. Este rezultatul firesc al statului la televizor sau in fata latopului ore in sir, mancand sau rontaind in timpul acesta, fara a controla cantitatile.

PUBLICITATE

5. Nevoi false. Lipsa televizorului sau a internetului inseamna mai putine cumparaturi compulsive, este foarte simplu.

PUBLICITATE

6. Lipsa de odihna. Pentru un somn odihnitor, pur si simplu opriti televizorul si internetul, puneti telefonul cat mai departe de pat si mergeti la culcare cu cel putin opt ore inaintea alarmei de dimineata.

7. Ochii sunt suprasolicitati.Indiferent daca folosim tableta, laptopul, televizorul sau telefonul mobil, lumina albastra de pe suprafata ecranului are menirea de a ne capta atentia, fapt ce ne afecteaza atat calitatea somnului, cat si suprafata retinei.

PUBLICITATE

Exista totusi efecte pozitive ale televiziunii

PUBLICITATE

Haideti sa ne gandim numai la cate orizonturi ni se deschid daca urmarim programe culturale, emisiuni de stiinta, documentare istorice sau sa ne gandim cate informatii aflam despre oameni si locuri exotice sau la cate evenimente putem participa, cu ajutorul transmisiilor live pe internet!

Intrebarea pe care trebuie sa ne-o punem este: putem lupta cu efectele nocive?

PUBLICITATE

Este dificil de dat un raspuns transant. Din ce in ce mai multi oameni realizeaza care sunt efectele dezastruoase ale televiziunii, internetului si jocurilor video consumate fara discernamant si iau masuri: fie scot din grila anumite programe, fie elimina televizorul din viata lor si a familiilor (pentru copii

…Continuare pe pagina urmatoare

PUBLICITATE
1 2 3

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]