"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Un articol de Mihaela Iliescu

Va place sa priviti la TV, va distreaza jocurile video, trimiteti mesaje prietenilor, mailuri colaboratorilor sau stati pe facebook toata ziua?

PUBLICITATE

O mare parte din populatia globului se regaseste in aceasta situatie, dar putini sunt cei care se intreaba caror riscuri se expun atunci cand in fiecare zi isi comuta atentia de la un ecran la altul.

PUBLICITATE

Un lucru este cert, tehnologia si internetul sunt distractive, generatoare de venituri, ne ajuta sa pastram legatura cu cei dragi sau sa fim la curent cu ultimele evenimente, indiferent de distanta fizica, dar expunerea zi de zi in fata ecranelor, pentru mai mult de opt ore, devine daunatoare pentru sanatatea noastra emotionala si fizica.

viata noastra se duce pe televizor si laptop

PUBLICITATE

PUBLICITATE

In anul 1924, psihiatrul german Hans Berger descoperea ca orice creier emite semnale electrice masurabile. Au fost identificate cinci tipuri de unde cerebrale, asociate unor stari sau dispozitii mentale.

PUBLICITATE

Undele pe care le genereaza creierul unei persoane care priveste la televizor sunt de tip alfa, specifice unei stari semi-hipnotice, in care informatiile sunt receptate fara o analiza, ajungand astfel la raspunsuri strict emotionale si usor de influentat.

Cei care lucreaza in publicitate cunosc foarte bine acest lucru, nu este nevoie de mesaje subliminale, creierul, aflat intr-o stare pasiv-receptiva, este pregatit sa absoarba sugestii, dupa doar cateva minute. Tot ce trebuie sa faca un clip publicitar este sa prezinte un brand, pe care sa il asocieze cu ceva pozitiv.

PUBLICITATE

Tot ceea ce trebuie sa faca un prezentator sau un producator de stiri este sa socheze…..

PUBLICITATE

Este vorba despre manipulare curata, sa nu ne amagim crezand ca o persoana educata sau inteligenta se poate apara de aceste mesaje, care patrund in subconstient, raman acolo si produc efecte.

S-a constatat ca ritmul cardiac al unei persoane care urmareste un film de groaza creste, chiar daca spectatorul este o persoana inteligenta si educata, care realizeaza ca este vorba despre fictiune.

PUBLICITATE

Jocurile video influenteaza caracterul. Ele sunt, in general distractive, dar timpul petrecut cu jocurile ce implica violenta, razboi si crime, ne poate face sa devenim antipatici si agresivi. De aceea, este bine sa ne petrecem timpul cat mai mult in aer liber si sa participam la activitati care ne tin departe de ecrane si aproape de oameni.

PUBLICITATE

Iata care sunt consecintele nefaste ale privitului la televizor

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2 3

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]