"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

etc.) si poate aparea la orice varsta.

Alopecia areata face ca sistemul imunitar sa atace foliculii de par, provocand astfel caderea parului.

PUBLICITATE

Boala evolueaza in trei stadii: pierderea brusca a parului, extinderea zonelor afectate si cresterea parului, aceasta etapa avand loc dupa luni sau ani de zile.

PUBLICITATE

Nu este nociva si nici contagioasa, dar ne poate afecta psihic. Parul poate creste singur sau poate fi ajutat cu diferite tratamente, dar alopecia se poate intoarce oricand.

Pe langa alopecia areata, exista si posibilitatea ca parul sa ne cada din cauza anemiei, a diabetului, a sindromului ovarelor polichistice, a hipotiroidismului sau a stresului.

PUBLICITATE

Daca pierderea parului este provocata de stres, acesta va creste singur inapoi pe parcursul a 3-6 luni, dupa ce ne redobandim echilibrul psihic.

PUBLICITATE

De asemenea, este posibil sa nu existe destule proteine in mancarea pe care o consumam. Pe langa un aport suplimentar de proteine (mai ales cele de origine vegetala), un somn de opt ore in fiecare noapte face minuni.

Fragilitatea parului poate avea multe cauze.

PUBLICITATE

Cea mai des intalnita este utilizarea instrumentelor de aranjat parul in mod repetat (placi de intins parul, ondulatoare), fara nicio masura de protectie impotriva caldurii.

PUBLICITATE

Soarele ne afecteaza, de asemenea, starea de sanatate a parului.

Este indicat sa purtam o sapca sau o palarie atunci cand ne expunem la soare, pentru a preveni schimbarile nedorite.

PUBLICITATE

Putem incearca sa ne hidratam parul cu diferite uleiuri in fiecare saptamana, mai ales iarna.

PUBLICITATE

Parul poate fi mentinut intr-o stare buna si printr-o dieta sanatoasa, naturala, bogata in Omega 3, vitamina A si zinc.

Exista persoane care au tendinta de a-si smulge parul fara sa isi dea seama atunci cand sunt stresate. Dealtfel, in situatii de stres sau mai complicate, se foloseste si expresia populara: “Imi vine sa-mi smulg parul!”.

PUBLICITATE

Cercetatorii au explicat ca acest lucru se petrece atunci cand nu atingem propriile asteptari, iar smulgerea parului devine un mod de a ne atenua frustrarea si nemultumirea.

PUBLICITATE

Smulgerea excesiva a parului (spre patologic) se numeste tricotilomanie.

Tricotilomania este o boala cronica, ce consta in impulsul irezistibil de a ne smulge parul din zonele cu pilozitate ale corpului.

PUBLICITATE

Factorii cel mai des incriminati in tricotilomanie sunt stresul de orice natura, un abuz, pierderea unei persoane dragi, presiunea familiala si conflictele de orice natura. Sunt afectati in special copiii si adolescentii, iar in randul

…Continuare pe pagina urmatoare

PUBLICITATE
1 2 3

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]