"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Razvan

 

Mierea se numara printre cele mai sanatoase alimente de pe planeta si este produsul muncii sustinute a albinelor melifere. Mierea autentica poseda numeroase proprietati sanatoase si poate fi folosita chiar ca remediu impotriva unor boli si afectiuni.

 

Din pacate, pe piata au intrat si multe tipuri de miere „artificiala”, multe dintre care au pe eticheta inscrisuri false ca „miere pura” sau „miere organica”.

 

cum iti dai seama daca mierea este contrafacuta

 

Un studiu recent  a constatat ca peste 76% din produsele apicole vandute in piete si in supermarketuri sunt supuse procesului de ultrafiltrare. Acesta elimina, pe langa impuritati si reziduurile de ceara, inclusiv polenul.

 

Producatorii sustin ca acest proces ar fi important pentru prelungirea termenului de valabilitate a produselor apicole si pentru prevenirea cristalizarii acesteia. Problema este ca indeparteaza si polenul, care atrage numeroase beneficii pentru sanatate.

 

Cercetatorii au mai descoperit si ca adevaratul scop al acestui proces este acela de a ascunde originea geografica a mierii comercializate. In China, de exemplu, o mare parte din mierea destinata exportului este contaminata cu antibiotice si metale toxice, iar procesul de ultrafiltrare ingreuneaza identificarea tarii de provenienta. Acesta este un un motiv in plus ca sa ocolesti mierea „artificiala” cu orice pret.

PUBLICITATE

 

Iata modurile in care poti identifica aceasta miere de proasta calitate:

 

• Mierea pura se zahariseste in timp. Daca mierea pe care o cumperi nu se zahariseste, inseamna ca este adulterata.

 

• Citeste cu atentie etichetele de pe borcanele cu miere. Daca mierea contine sirop de porumb cu continut mare de fructoza sau glucoza comerciala, pune-o inapoi pe raft!

 

• Toarna putina miere intr-un pahar de apa impreuna cu cateva picaturi de otet. Daca se produce spuma, inseamna ca mierea a fost adulterata cu gips!

 

• Aprinde un bat de chibrit si incearca sa aprinzi mierea, asa cum se vede in imaginea de mai sus. Daca flacara se stinge, inseamna ca mierea nu este pura, este contrafacuta. Mierea pura ia foc imediat….

 

• Scufunda o lingura de miere intr-un pahar cu apa. Daca mierea se dizolva imediat, inseamna ca este de proasta calitate sau adulterata.

 

Iata si alte sfaturi de care trebuie sa tii cont la cumpararea de miere:

 

1. Multe produse apicole sunt inmultite cu glucoza sau cu mied de calitate slaba.

 

2. De obicei, mierea vanduta  la supermerket nu contine polen.

 

3. Mierea vanduta in supermarket-uri, este de cele mai multe ori contrafacuta si contine sirop de porumb.

 

Urmeaza aceste sfaturi ca sa te asiguri ca alegi miere sanatoasa si de buna calitate. Ori de cate ori ai ocazia, cumpara miere de la producatori cunoscuti. Asa ai garantia ca produsul este de puritate inalta si contine polenul atat de benefic pentru organism.

 

Despre autor:

Razvan s-a alaturat echipei Secretele.com pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa.Sursa: healthylifebyte. Pe Razvan il puteti gasi si pe facebook!

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE