"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

1 × 5 =

15 − ten =

Un articol de Razvan

Nu doar cateva, ci toate bolile pot fi tratate cu ajutorul dietei sanatoase. Daca veti consuma alimentele potrivite, nicio boala nu va poate sta in cale. Poate ca suplimentele sunt necesare in anumite situatii, insa adevaratul tratament consta in alimentatie.

Data viitoare cand presiunea arteriala va scapa de sub control, o puteti tine in frau si fara medicamente. Dr Nandita Shah, homeopat, spune ca micile schimbari in dieta pot ajuta la prevenirea si tratarea bolilor precum diabetul, osteoporoza si chiar tensiunea arteriala.

alimentatia ne vindeca

Shah practica homeopatia de 30 de ani si este de parere ca cea mai mare greseala anoastra este aceea ca nu ne ascultam cu atentie organismul. „daca puneti kerosen intr-o masina care merge cu benzina, aceasta se va strica” la fel se intampla si in cazul oamenilor.

Ea spune ca organismul nostru este in mare parte alcalin, iar un pH intre 1-6.9 este considerat acid, in timp ce valorile intre 7.1 si 14 sunt alcaline. pH-ul normal al organismului este 7.45. Toate fructele si legumele sunt alcaline, fiind alimente mult mai sanatoase decat produsele animale, ceaiul, cafeaua, zaharul sau alcoolul. Aceste alimente creeaza un dezechilibru al pH-ului si pot duce la probleme grave de sanatate, spune Shah.

Nutrientii alimentari nu functioneaza intr-un mod singular, ci impreuna, asemeni unei echipe puternice. Suntem de multe ori atat de concentrati pe anumiti nutrienti, precum Vitamina C sau calciu, ca nici nu ii mai luam in calcul pe ceilalti.

The Journal of Nutrition din anul 2004, a realizat un studiu, pe soareci, hraniti cu rosii si broccoli. In aceste conditii, tumorile de prostata au crescut mult mai incet in cazul soarecilor hraniti cu ambele legume, decat in cazul acelora care au fost hraniti doar cu broccoli sau rosii. Ceea ce vreau sa va spun este ca unele alimente trebuie mancate impreuna, pentru a ne putea bucura de toti nutrientii necesari organismului nostru. De ce se intampla asta? Nici oamenii de stiinta nu stiu inca, insa acestia cred ca se datoreaza sinergiei alimentare.

Mancati corect pentru a fi sanatosi!

Osteoporoza, cauze: nu deficitul de calciu este cauza acestei boli, ci o dieta bogata in alimente acide si proteina. Proteinele se transforma in aminoacizi, iar prin consumul de proteina, organismul va absorbi foarte

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2 3
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.