"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Razvan

Cafeaua decofeinizata nu este cu nimic mai buna decat cea obisnuita. Asta se datoreaza procesului de extractie a cofeinei, care presupune folosirea de chimicale toxice. 

Procedeul de decofeinizare, denumit si extragere directa, consta in inmuierea boabelor verzi de cafea intr-o solutie de apa si acetat de etil sau clorura de metilen. La final, boabele de cafea sunt spalate bine cu apa.

nu mai consuma acest tip de cafea

Clorura de metilen este un lichid volatil si incolor al carui miros se aseamana mult cu cel al cloroformului. Substanta este folosita de multe industrii in diferite scopuri, printre care si la fabricarea de solventi metalici, degresanti si diluanti, adezivi, rasini din policarbonat, spuma poliuretanica si anumite medicamente farmaceutice.

PUBLICITATE

Procesul trebuie repetat de mai multe ori pentru extragerea completa a cofeinei din boabe. Odata metabolizata in corp, clorura de metilen devine monoxid de carbon, o substanta chimica ce deregleaza oxigenarea tesuturilor corporale. Printre consecinte se numara inclusiv bolile pulmonare.

Potrivit unui studiu efectuat pe soareci, acetatul de etil folosit in acest proces este o varianta sintetica ce devine toxica in concentratii mai mari de 5620 mg/kg. Atunci cand este ingerata, aceasta substanta irita tractul gastrointestinal, ceea ce agraveaza bolile de ficat sau de rinichi deja existente.

Daca ti se pare greu sa renunti la obiceiul de a bea cafea decofeinizata, macar indreapta-te catre produsele decofeinizate organice produse prin metoda Swiss Water. Acest proces este mult mai sigur, deoarece nu presupune folosirea de chimicale, ci pur si simplu tratarea boabelor de cafea cu apa fierbinte. 

Astfel, cofeina si aromele sunt extrase pe cale naturala, iar cofeina este apoi filtrata, si ea, natural. Lichidul filtrat este apoi reintrodus si uscat in interiorul boabelor.

Despre autor:

Razvan s-a alaturat echipei Secretele.com pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa.Sursa: besthealthyguide. Pe Razvan il puteti gasi si pe facebook!

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE