"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Petrut

 

Aspirina se regaseste in casele tuturor si este excelenta pentru tratarea durerilor, uneori putand chiar sa scada febra. In cazul persoanele cu probleme cardiace, o aspirina pe zi este extraordinara pentru prevenirea unui infarct sau a formarii de cheaguri.

 

Aspirina a fost initial extrasa din salcie si era cunoscuta inca din cele mai vechi timpuri pentru puterile sale miraculoase. Grecii antici, precum Hipocrate (parintele medicinei), obisnuiau sa prescrie aspirina pacientilor care sufereu de migrene. Substanta activa din aspirina, acidul salicilic, a fost izolata initial de catre Felix Hoffman, in anul 1897, in momentul in care era chimist la Bayer. In zilele noastre, in jur de 40.000 de tone de aspirina sunt consumate anual, facand astfel ca aspirina sa fie cel mai raspandit medicament de pe planeta.

 

iata de ce a pus aspirina in par

 

 

Aspirina poate fi utilizata si in alte scopuri, insa majoritatea oamenilor nu le cunosc. Substanta activa din aspirina poate face mult mai multe, decat sa vindece iar noi va prezentam o parte din ele.

 

1. Indeparteaza matreata:

 

Acidul salicilic este un agent de hidratare si poate reduce considerabil matreata. Zdrobiti 2-3 pastile de aspirina si adaugati-le in sampon. Dupa ce aplicati, lasati samponul sa isi faca efectul cateva minute, dupa care clatiti.

 

2. Curata tenul:

 

Acidul salicilic poate face minuni pentru piele deoarece indeparteaza pielea moarta, inchide porii si reduce inflamatiile sau rocelile. Aspirina este tratamentul perfect, daca suferiti de acnee sau psoriazis. Preparati o pasta din 5 aspirine zdrobite, cu un sfert de ceasca cu apa si o lingurita de miere. Aplicati si lasati sa actioneze 10 minute, dupa care clatiti. Puteti aplica zilnic sau saptamanal, in functie de necesitate.

PUBLICITATE

 

3. Indeparteaza petele de transpiratie:

 

Transpiratia este cu adevarat dezgustatoare, insa ni se intampla tuturor. Incercarea de a curata petele lasate de aceasta poate fi cu adevarat o corvoada, insa aspirina ne sare in ajutor! Preparati aceeasi pasta prezentata mai sus, cu exceptia mierii, dupa care puneti pe pata. Lasati sa actioneze cateva minute, dupa care spalati in mod obisnuit.

 

4. Porneste masina:

 

Daca bateria dumneavoastra tocmai v-a lasat balta, puneti cateva pastile de aspirina in ea. Acidul salicilic va produce o reactie chimica, impreuna cu bateria si astfel se va incarca suficient cat sa

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE