"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Ileana Mladinoiu

 

“Nu exista manual pentru a invata sa fii rafinata. El este rezutatul unei indelungate evolutii interioare” (Olga Tudori, “Cartea femeii peste 40 de ani”)

 

Rafinamentul inseamna obtinerea simplicitatii dupa ce am parcurs un drum lung de eforturi si complicatii. El poate fi constatat dupa felul in care ne aranjam bucataria ori sufrageria, in capotul de casa si in rochia de seara, in florile din vaza si cuierul din hol.

 

trebuie sa evitam aceste greseli dupa varsta de patruzeci de ani

 

 

Este simplu si complicat in acelasi timp, dar absolut necesar, atunci cand femeile au 40 de ani sau au trecut de aceasta varsta.

 

Sa aflam care ar fi cele 8 greseli pe care trebuie sa le evitam, ca sa nu devenim penibile de la o anumita varsta:

 

Dezordinea

 

Haine si accesorii cumparate fara rost, fara sa ne gandim la asortarea lor cu piesele pe care le avem in garderoba.

PUBLICITATE

 

Eleganta de duminica

 

Duminica, zi libera, suntem imbracate ca dupa un jurnal de moda, iar in timpul saptamanii ne gandim ca “nu face”, nu este necesar sa ne obosim pentru colectivul in care lucram.

 

Lipsa de importanta…

 

…pe care o dam imbracamintei nu este scuzata de faptul ca suntem fiinte superioare, perfecte din punct de vedere profesional, mame si sotii admirabile. Daca noi consideram imbracamintea un detaliu frivol, sigur cei din jurul nostru ar fi fericiti sa nu neglijam acest “detaliu”, ca sa avem un aspect placut.

 

Halatul…

 

…cu care ne imbracam la lucru, in care petrecem 8 ore zilnic, poate fi oricum, prea mare, prea mic, patat, cu nasturi lipsa. Consideram ca nu este cazul sa ne obosim pentru un halat?

 

Un halat pe masura, cu o croiala frumoasa, cu un mic detaliu, cu un monogram brodat sau cu un cordon, intotdeauna scrobit si calcat este o dovada de bun simt si de evoluare.

 

Dar in casa?

 

Suntem contra clasicului capot. Sa gandim ca sotul si ceilalti membri de familie ne vad atatea ore imbracate la fel. La serviciu, ne schimbam poate zilnic. Pe cei dn casa de ce ii plictisim? Veritabila eleganta, ca ea este la indemana oricui, nu se arboreaza numai pentru cei din afara casei.

 

Dar la bucatarie?

 

Se pot confectiona halate si sorturi cochete pentru gospodarie. Sa nu uitam de bonete sau baticuri din culori asortate. Un par mirosind a levantica este mai placut decat unul cu miros de ceapa prajita.

 

Neglijenta…

 

…are un farmec discutabil la 20 de ani, dar nu are scuze la…ani.

 

Copilita de 40 de ani

 

Putin bun simt, se cade! Ne-am mentinut o silueta tinereasca, credem ca nu au trecut anii, ca este normal sa ne imbracam ca o copilita si ca astfel vom parea mai tinere. Nu exista spectacol mai penibil decat acela ai unei femei-copilite de 40-50 de ani.

 

Avem un spirit critic prea dezvoltat…

 

…sau facem parte dintre cele care renunta usor sau suntem prea comode, ne consideram batrane si rezolvam neglijandu-ne complet si adoptand o imbracaminte de strabunica.

 

Chiar daca ne-am mentinut tinere, tonusul nostru va scadea, vom lua infatisarea vestimentatiei adoptate.

 

Moda trebuie adaptata, dar adaptand-o la fizicul, varsta si personalitatea pe care o avem.

 

Multumim Olga Tudori pentru sfaturile importante!

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE