"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Razvan

 

Majoritatea cazurilor de cancer rectal, pot fi foarte usor depistate, deoarece acestea au simtome care cer prezentarea de urgenta la un medic. Din pacate, unele tipuri de cancer nu dau semne, pana cand boala nu este suficient de avansata, ducand la intarzierea diagnosticului.

 

Cancerul rectal, este tipul de cancer ce porneste de la anus. Aceasta forma ciudata de cancer este trecuta cu vederea de foarte multi pacienti, datorita localizarii. Majoritatea persoanelor au simptome ale sancerului rectal, insa nu vorbesc despre ele, deoarece se simt rusinate.

 

semnele timpurii ale cancerului rectal

 

 

 

Simtomele cancerului rectal depind de tipul sau. Tipurile de cancer, care pornesc dintr-o locatie superioara canalului anal, nu au prea multe simtome timpurii. Melanoamele anale tind sa se imprastie mai repede decat celelalte, facand grea diagnosticarea.

 

Cancerul anal nu trebuie confundat cu cel colorectal, deoarece cel anal implica partea inferioara a rectului.

 

In fiecare an, mai mult de 8,000 de americani sunt diagnosticati cu cancer anal, din care 1000 in faza terminala. Statisticile arata ca 1 din 10 persoane care sufera de cancer anal, este diagnosticata doar dupa ce boala s-a raspandit si la alte organe.

 

Chiar daca nu sunt atat de dese cazurile de cancer anal, numarul pacientilor a crescut destul de mult in ultimele decenii.

PUBLICITATE

 

Simptomele cancerului anal!

 

Chiar daca primele semne sunt complet ignorate, de pacientii diagnosticati cu cancer anal, imediat dupa ce incepe sa evolueze, aceste persoane au simtome precum:

 

1. Sangerare rectala

 

2. Mancarimi rectale

 

3. Dilatarea anusului

 

4. Durere sau senzatia de balonare in zona anala

 

5. Schimbari ale scaunului

 

6. Incontinenta

 

7. Ganglioni inflamati in zona anala.

 

Cel mai des, aceste tipuri de simptome se regasesc in stadiul incipient al cancerului sau premergator acestuia. La acestea se mai adauga si hemoroizii, fisurile anale, etc. daca si dumneavoastra aveti aceste simptome, mergeti de urgenta la medic.

 

Cauzele aparitiei cancerului anal, raman totusi incerte, insa unii factori pot fi raspunzatori: iritatiile dese in zona anusului, fumatul si sistemul imunitar slabit. Persoanele cu riscul cel mai crescut sunt cele de peste 60 de ani. Barbatii sub 35 de ani prezinta un risc mai mare decat femeile de aceeasi varsta. Femeile peste 50 de ani sunt mai predispuse sa dezvolte cancer anal, decat barbatii.

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...