"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Razvan

Dupa 40 de ani, odata ce inaintam in varsta, acuitatea vizuala scade si ochii incep sa aiba dificultati in citirea literelor mici. 

Acest lucru se intampla datorita faptului ca muschiul ce inconjoara cristalinul ca un inel oboseste, iar cantitatea dar si calitatea lichidului lacrimal, care curata si dezinfecteaza ochiul, scade!

nu vei mai avea nevoie de ochelari

Metoda Bates

Aceasta metoda a fost elaborata de oftalmologul american Dr. William H.Bates si este bazata pe 7 exercitii care garanteaza lipsa ochelarilor pana la adanci batraneti. 

In plus aceasta mai garanteaza si vindecarea miopiei si a prezbitismului…..

Odihniti-va ochii

Pentru a efectua corect acest exercitiu de odihna tot ce trebuie sa faceti este sa va asezati la masa de birou inchideti ochii, sprijiniti-va coatele pe o perna (asezata pe masa) si tineti spatele si gatul drepte, iar capul in pozitia obisnuita. Trebuie sa va acoperiti ochii cu palmele, dar fara a-i atinge si sa va ganditi la ceva placut repetand acest exercitiu de doua ori pe zi cate 10 minute.

Al-II-lea exercitiu face apel la memoria vizuala

Pentru asta, in timpul odihnei ochilor, incercati sa vizualizati un obiect sau un eveniment cu lux de amanunte.

PUBLICITATE

Priviti in toate directiile

Oftalmologul ne invata ca nu trebuie niciodata sa privim obiectele fix, ci este recomandat sa ne plimbam privirea de la un punct de interes la altul, pentru ca miscarea devine mai putin rigida pe masura ce ochii se destind si astfel vederea se imbunatateste.

Nu uitati sa clipiti

Este foarte important sa clipiti din 10 in 10 secunde pentru a va curata si lubrifia ochii.


Acomodati-va vederea la perceptia de aproape si de la distanta

Pentru a efectua acest exercitiu aveti nevoie de doua creioane pe care sa le tineti in fata ochilor, unul la 10 cm distanta si celalalt la o distanta de un brat. Prima data fixati cu privirea primul creion, clipiti din ochi si fixati apoi celalalt creion. Repetati aceasi procedura ori de cate ori puteti.

Faceti spalaturi oculare pentru stimularea circulatiei

In fiecare dimineata, clatiti-va ochii inchisi, de 20 de ori cu apa calda si de 20 de ori cu apa rece. Repetati acelasi procedeu si seara, doar ca de data aceasta incepeti cu apa rece.

Constientizati balansul campului vizual

Pe un fundal sonor agreabil, stati drepti

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE