"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Un articol de Petrut

Mentinerea unui mediu ambiental sanatos este vital pentru sanatate. Oamenii au inceput sa constientizeze pericolele folosirii foilor pentru uscator si a produselor de curatare toxice si renunta treptat la ele, dar ceea ce nu se stie inca este ca si in dormitor pandesc o serie de pericole.

PUBLICITATE

Cum sa debarasezi dormitorul de sursele cancerigene….

PUBLICITATE

scapa de aceste obiecte din casa ta

PUBLICITATE

Transformarea dormitorului intr-un spatiu ferit de contaminanti este o sarcina dificila, si in special costisitoare, asa cel mai bine este sa incepi cu schimbari marunte. Orice schimbare in bine se va reflecta in mod automat asupra sanatatii. Tu decizi cu ce incepi – poate fi schimbarea saltelei, sau inlocuirea asternuturilor pentru pat.

PUBLICITATE

Iata o lista cu 12 obiecte si produse cancerigene pe care trebuie sa le scoti cat mai repede din dormitor.

PUBLICITATE

Inlocuieste pernele si fetele de perna cu materiale organice

Majoritatea oamenilor considera ca pernele si fetele de perna din bumbac sunt mai sigure decat cele din material sintetic, dar adevarul este ca industria bumbacului foloseste 25% din toate insecticidele si 14% din toate pesticidele utilizate la nivel global. Daca iti poti permite investitia, inlocuieste pernele si lenjeria de pat cu echivalente din materiale organice.

PUBLICITATE


Inlocuieste sau scoate toate tesaturile sintetice din dormitor

PUBLICITATE

Materialele sintetice sunt fabricate din termoplastice, care emana molecule de plastic atunci cand sunt expuse la caldura. Daca porti haine non-sifonabile, inhalezi formaldehide periculoase, asa ca cel mai indicat este sa iti schimbi garderoba cu o alta confectionata din materiale organice.

Inlocuieste sau renunta la hainele sintetice din dulap

PUBLICITATE

Majoritatea materialelor sintetice sunt obtinute din derivati de carbune, petrol si gaze naturale. Lichidul este pulverizat printr-o duza denumita duza de filare, iar la racirea fortata formeaza fire subtiri care sunt apoi tesute in diferite materiale. Pentru sporirea gradului de durabilitate, se adauga si un strat de teflon. Imbracamintea sintetica poate deveni in timp foarte periculoasa, motiv pentru care se recomanda sa fie inlocuita cu materiale organice.


PUBLICITATE

Renunta la mobila din piele artificiala

Mobilierul din piele artificiala trebuie neaparat inlocuit cu mobilier din materiale organice. Pielea artificiala contine clorura de polivinil (PVC), care este considerat cel mai periculos material cu putinta. Pentru flexibilizare, acest material este amestecat cu ftalati, care imbolnavesc sistemul endocrin. Pernele impermeabile si rezistente la pete sunt pulverizate cu chimicale

PUBLICITATE

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2 3

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]