"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

three × 3 =

four + eleven =

Un articol de Mihaela Iliescu

loading...

Este atat de simplu, tot ce avem de facut este sa cunoastem cateva informatii de baza, pentru ca alimentatia ne poate fi un aliat pretios, dar si un mare dusman:

cel mai bun remediu impotriva bolilor cronice este alimentatia

• Dieta vegetariana bio si postul alimentar („postul negru” in acceptiunea populara) sunt cele mai sigure metode profilactice, dar au si rol terapeutic.

• Alimentele sanatoase sunt cele pe care ni le-a oferit dintotdeauna natura.

• Alimentele bio, integrale (coaja, pulpa si suc), nerafinate, neaditivate, nemodificate genetic si cele din regiunea in care traim sunt perfecte.

Gatitul in vase de pamant sau inox, prepararea alimentelor numai la aburi sau la cuptor (fara prajeli sau gratar), nu altereaza calitatea nutrientilor.


Iata care sunt alimentele benefice si ce rol au:

Fara apa nu exista viata. Este principalul solvent al alimentelor, creste rata de absobtie a nutrientilor, detoxifica, impiedica adictiile. Ce apa sa bem? Pura, biologic activa, cu ph apropiat de cel al sangelui sau mai mare (adica cel putin 7.35), din surse sigure, pastrata in locuri intunecoase si reci, imbuteliata in recipiente de sticla, nu in plastic. Se recomanda consumul a cel putin 30 ml pe kg corp, in afara altor alimente sau bauturi care o contin.

Fructele sunt cea mai importanta sursa de apa biologica, pura, compatibila cu celula umana. Contin vitamine, minerale, glucide nerafinate (fructoza). Se recomanda consumul de fructe bio sau din surse sigure, netratate cu insecticide si pesticide, in stare cruda. Daca se consuma sub forma de suc, este bine ca acesta sa fie obtinut prin presare la rece. Un rol important il au oleaginoasele, bogate in acizi grasi „buni” – seminte, nuci (bogate in vitamina E, sunt indicate in cancerul de prostata), alune, migdale, fistic.

Legumele se pot consuma in stare cruda (cu exceptia cartofului si conopidei), sub forma de suc obtinut prin presare la rece sau preparate termic la aburi ori la cuptor, niciodata pe gratar. Leguminoasele, precum mazarea, fasolea, lintea, nautul, soia (cu precautie, din cauza soiurilor modificate genetic), valoroase prin continutul mare de proteine ( respectiv aminoacizi), sunt solubile in apa si pot inlocui cu succes produsele de origine animala. Se consuma numai tratate termic.

Zarzavaturile contin celuloza cu structura fina, au un continut mare de minerale

…Continuare pe pagina urmatoare

loading...
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.