"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Un articol de Petrut

Din nefericire, cancerul afecteaza in prezent un numar coplesitor de mare de oameni! Este o boala de temut, asa ca este foarte important sa stii sa recunosti semnele care prevestesc instalarea ei. Marea problema este ca majoritatea oamenilor ignora acesta simptome chiar si atunci cand le cunosc!

PUBLICITATE

Se cunosc peste 200 de tipuri diferite de cancer. Cele mai intalnite forme sunt cancerul pulmonar, de prostata, mamar, ovarian, al vezicii, colorectal, renal, pancreatic si endometrial, precum si melanomul si leucemia. Rata de supravietuire pentru majoritatea dintre aceste cancere, dar in special pentru cancerul pulmonar, este una scazuta. Principalul motiv consta in diagnosticarea tardiva a cancerului, fapt care ingreuneaza si reduce eficienta tratamentului curativ.Asadar, fii mai prevazator si nu ignora urmatoarele simptome:

PUBLICITATE

nu ignora aceste semne ale cancerului

PUBLICITATE1. Puseuri febrile si infectii frecvente

PUBLICITATE

Medicii specialisti sustin ca febra poate indica uneori mai mult decat simple infectii! Episoadele febrile frecvente si prelungite pot fi un simptom al unei boli canceroase precum limfomul. Leucemia, o forma de cancer al celulelor, poate genera si ea simptome precum infectii, febra, oboseala, dureri frecvente si alte simptome asemanatoare celor de gripa.2. Menstruatie neregulata

PUBLICITATE

Dupa pragul menopauzei (definita ca o perioada de 12 luni fara ciclu), orice fel de hemoragie postmenopauzala reprezinta un semnal de alarma si trebuie investigata.

/>

PUBLICITATE

3. Hemoragii rectale si nazale

Cancerul de colon este pe locul trei in topul celor mai comune tipuri de cancer la femei. Principalul simptom este hemoragia rectala, pe care majoritatea oamenilor o asociaza in mod gresit cu hemoroizii. Scaunele rosiatice sau urmele de sange in scaune sunt un motiv intemeiat pentru a merge la un consult oncologic. Hemoragiile nazale aparute la adult sunt cele mai periculoase deoarece pot semnala probleme grave de sanatate cum ar fi prezenta unei tumori in interiorul cavitatii nazale.

PUBLICITATE

4. Balonare

PUBLICITATE

Cancerul ovarian este cea mai letala forma de cancer a organelor reproducatoare. Simptomele specifice sunt: balonarea, senzatia de „stomac plin” chiar si la consumul de portii mici, tulburari de tranzit intestinal, urinare frecventa, dureri pelviene si dureri lombare.

5. Slabire sau ingrasare nejustificata

PUBLICITATE

Nu trebuie sa-ti faci probleme daca te ingrasi 2 kilograme, dar daca iei in greutate luna de luna, mai ales atunci cand alimentatia este corecta, nu este exclus sa suferi de cancer ovarian in stadiu incipient, avertizeaza

…Continuare pe pagina urmatoare

PUBLICITATE
1 2

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]