"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Un articol de Ileana Mladinoiu

Cu coronita de flori pe cap sau in jurul gatului, cu fustite din frunze prinse in jurul bustului bronzat si emanand parfum exotic, femeile din Polinezia, recunoastem, ar atrage ochiul barbatului iubitor de frumusete.

PUBLICITATE

Totusi, exista un secret, nelegat de vestimentatie, pe care il putem imprumuta, si care consta in folosirea uleiurilor lor traditionale.

PUBLICITATE

afla secretul frumusetii lor

PUBLICITATE

Uleiul monoi de Tahiti

PUBLICITATE

Maceratul din flori de tiare (Gardenia Tahitensis) in ulei de cocos este un produs cosmetic cu un parfum suav, nelipsit din trusa femeilor polineziene. Virtutile sale sunt multe, dar cele mai cunoscute sunt pentru hidratarea pielii, mai ales dupa dupa expunerea la soare.

PUBLICITATE

In egala masura, uleiul monoi se utilizeaza cu scopul de a conferi parului volum, stralucire, aspect matasos, ca si pentru indepartarea matretii. Daca i se aduaga lamaita, va puteti apara de tantarii uraciosi.

Uleiul de tamanu

PUBLICITATE

Un alt secret detinut de femeile din Polinezia este uleiul de tamanu (folosit de sute de ani), obtinut din fructul tamanu, mai putin cunoscut decat uleiul monoi. Acest produs, recomandat si de celebrul Dr. Oz, foarte bogat in antioxidanti, poate face adevarate miracole din pielea noastra.

PUBLICITATE

Este cicatrizant, antifungic, antibacterian, ajuta la stergerea rapida a ridurilor, elimina vergeturile, ne scapa de cuperoza, eczema, zona zoster, varice. Nimic mai bun ca uleiul de tamanu! De altfel, este atat de puternic, incat nu trebuie folosit timp indelungat, ca sa nu producem iritarea pielii.

Reteta preparata acasa:

PUBLICITATE

Adaugati 20 ml de ulei neutru (masline, argan, migdale dulci) cu 30 ml de ulei de tamanu de cea mai buna calitate.

PUBLICITATE

Pentru aroma, puneti 60 de picaturi de ulei esential de imortele. Daca nu va permite bugetul, optati pentru 30 de picaturi de ulei esential de cedru si 30 de picaturi de ulei esential de niaouli.

Dupa cum ati constatat, nu este complicat sa preparati reteta. Puteti intrebuinta amestecul obtinut si la masarea picioarelor, ca sa restabiliti circulatia venoasa si sa tratati varicele.

PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]