"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Un articol de Mihaela Iliescu

Mai ales persoanele in varsta, cele care sufera de tulburari ale sistemului circulator sau cele care au un sistem vegetativ instabil sunt cel mai mult afectate de variatiile presiunii atmosferice.

PUBLICITATE

Aceste persoane reactioneaza la schimbarea vremii, la umiditatea aerului, la variatiile de temperatura, la presiunea scazuta, la atmosfera supraincarcata cu electricitate, printr-o serie de indispozitii: migrene, insomnii, anxietate, depresie, oboseala, dureri reumatismale accentuate, tulburari circulatorii sau palpitatii.

PUBLICITATE

cum reactioneaza organismul la schimbarile de presiune atmosferica

PUBLICITATE

Principalele cauze ale receptivitatii la variatiile presiunii atmosferice sunt: tulburari ale sistemului neuro-vegetativ, ale glandei tiroide, bolile organice, anemia sau lipsa anumitor substante vitale pentru organism.

PUBLICITATE

Ce puteti face?

PUBLICITATE

Urmariti de fiecare data modificarile care intervin in stare dumneavoastra de sanatate atunci cand va confruntati cu situatiile descrise mai sus (variatii de temperatura, presiune scazuta, umiditate, atmosfera supraincarcata), pentru a identifica in mod corect cauzele. Numai dupa aceea veti putea aplica metodele de terapie naturala.

Sunt indicate toate masurile de „calire”: frectii (cu peria uscata), aplicatii de apa rece, bai progresive alternative de picioare, dusuri scotiene, gimnastica matinala in fata ferestrei deschise, inotul in apa rece.

PUBLICITATE

Beti ceaiuri din plante care si-au dovedit eficacitatea in intarirea sistemului nervos: valeriana, roinita, sunatoare, rozmarin, hamei.

PUBLICITATE

Folositi uleiuri esentiale, atat intern, cat si extern: lemn de santal, lavanda, ceai verde.

Consumati alimente bogate in substante vitale, mai ales in stare cruda, care sunt adevarate surse de vitamine si minerale.

PUBLICITATE

In cazul anemiei, suplimentati cu fier din surse naturale: legume verzi, leguminoase, sfecla, fructe uscate s.a.m.d.

PUBLICITATE

Faceti multa miscare in aer liber si adevarate „bai” de aer.

Practicati meditatia si orice alte metode de relaxare si autosugestie.

PUBLICITATE

Consultati un terapeut si stabiliti un plan de consum al suplimentelor care contin produse naturale calmante.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]