"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Ileana Mladinoiu

Privind o sticla de otet alb, ai falsa idee ca o simpla distilare a vinului poate produce un produs cu virtuti incontestabile.

Retetele pe baza de otet alb au traversat milenii, servind, de exemplu, asirienilor impotriva durerilor de urechi. Insusi Hipocrate avea stiinta de virtutile racoritoare si tonice ale otetului alb, recomandandu-l persoanelor obosite si bolnave, iar in Evul mediu este cunoscut ca protector impotriva ciumei.

otetul este un miracol pentru casa

Otetul alb, sau otetul din alcool, nu este altceva decat un produs natural ce are dublul avantaj ca poate fi eficient in multe circumstante. Pe deasupra, nici nu este foarte scump.

PUBLICITATE

Degresant, dezodorizant, conservant, oferind stralucire unor obiecte uzuale, otetul alb este si un antibacterian puternic. Omoara 99% dintre bacterii, 82% dintre mucegaiuri si 80% dintre virusi.

In cautare de surse pentru materialul de fata, am aflat ca o femeie a trait 106 ani, folosind un singur medicament-otetul alb. Nu stiu daca l-a intrebuintat pentru tratarea otitei, pentru vaginita, ca sa scape de paduchi ori matreata, dupa samponare. Stiu insa ca otetul alb are aceste “capacitati”.

Sa aflam de ce otetul alb este considerat produs magic:


Desfunda tevile chiuvetelor

Turnati un pahar de bicarbonat de sodiu in gura de scurgere a chiuvetei. Apoi unul de otet. Lasati amestecul sa actioneze cateva minute. Clatiti apoi de cateva ori cu apa calda.

Dezinfectant si bun de curatat tocatorul

Frecati tocatorul cu un burete impregnat in otet alb, iar daca murdaria persista, scufundati-l direct intr-o baie de otet, lasandu-l asa, 5-10 minute.

Degresant pentru vase

Adaugati in masina de spalat vase o lingurita de otet alb (altii spun de o ceasca) si veti scoate vesela fara nicio urma de grasimi.

Produs de curatare a masinii de spalat

Cand o prietena mi-a spus sa-mi curat/dezinfectez masina de spalat cu otet alb, nu am crezut-o. Totusi, am hotarat sa-i ascult sfatul, am turnat 1 l de otet alb si am lasat masina sa mearga in gol. Am observat dupa spalarea rufelor ca acestea aveau alt aspect. Se poate folosi metoda o data sau de doua ori pe luna.

Inlatura orice urma de pe talpa fierului de calcat

Talpa fierului de calcat pe care au ramas diverse urme se curata foarte usor cu o carpa moale imbibata in

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2 3
Citește restul articolului pe pagina următoare.
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE

x
Da-ne un 'Like'!