"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Razvan

Pot sa iti adresez o intrebare simpla – ai acasa peroxid de hidrogen (apa oxigenata)?

Ei bine, daca inca nu ai acest produs in baia sau in bucatarie, cu siguranta il vei avea dupa ce vei citi acest articol.

pune apa oxigenata in urechi

Trebuie sa afli ca peroxidul de hidrogen este unul dintre cele mai versatile produse pe care le poti avea in casa. Poate fi intrebuintat in bucatarie, pentru ingrijirea orala, pentru sanatate si intretinere, cat si pentru curatenie.

Formula sa chimica este H2O2, iar in cea mai pura forma este un lichid limpede, putin mai vascos decat apa. Peroxidul de hidrogen este folosit, de obicei, ca dezinfectant si ca agent de oxidare si albire. Unele persoane il utilizeaza ca sa-si albeasca parul…..

PUBLICITATE

Oricum ar fi, trebuie sa-l folosesti cu precautie, pentru ca in forma pura, peroxidul de hidrogen va exploda daca este incalzit pana la punctul de fierbere. Acesta este principalul motiv pentru care majoritatea produselor de curatare contin o solutie diluata din aceasta substanta. Cele mai multe produse care contin peroxid de hidrogen au numai 3 sau 5 % din aceasta substanta activa.

Multe persoane nu stiu ca reactia care are loc cand torni peroxidul pe o taietura se datoreaza faptului ca acesta se descompune. Bulele sunt, de fapt, niste molecule de oxigen libere. De asemenea, majoritatea intrebuintarilor sale trebuie controlata, recomandandu-se folosirea substantei cu 3% concentratie.

1. Elimina simptomele gripei si racelii 

Multi experti din jurul lumii au afirmat ca daca pui cateva picaturi in urechi, durata si simptomele racelii si gripei vor fi reduse. Iata ce trebuie sa faci: mai intai, trebuie sa pui 1-2 picaturi in urechi; apoi, trebuie sa le lasi sa-si faca efectul 3-4 minute, iar la final trebuie sa iti cureti urechile.

2. Scapa de pesticide si de germeni

Stiai ca poti folosi apa oxigentata ca sa scapi de pesticidele de pe fructele si legumele proaspete? Ei bine, da, poti – trebuie doar sa pui 1/4 cana de apa oxigenata intr-un recipient cu 3 cani de apa si sa lasi fructele si legumele acolo 30 de minute, inainte de a le clati. Si, daca vrei sa scapi de germeni din aer, poti folosi acelasi truc simplu- amesteci putin peroxid si apa, pui amestecul in

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2 3
Citește restul articolului pe pagina următoare.
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE

x
Da-ne un 'Like'!