"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Razvan

 

Migrenele, in special cele cronice, iti pot transforma viata intr-un calvar. In mod alarmant, insa, aceste tipuri de dureri de cap sunt tot mai comune, afectand milioane de oameni de peste tot de prin lume.

 

O femeie in varsta de 31 de ani din Texas, devenita intre timp mama, suferea pana nu demult de migrene ingrozitoare, despre care femeia povestea ca apareau din senin. Dupa ce a strans din dinti si a suportat durerile pe intreaga durata a celor 9 luni de sarcina, Yadira Rostro a decis in sfarsit sa consulte un medic ca sa depisteze cauza exacta a durerilor. Din fericire pentru femeie, sincronizarea a fost perfecta! Daca ar mai fi asteptat chiar si cateva zile, intarzierea ar fi curmat atat viata ei cat si pe cea a copilului. Dar ce s-a intamplat exact?

 

medicii au depistat asta dupa ce a avut migrene noua luni

 

 

Atunci cand medicii au supus-o unei examinari tomografice, au depistat o excrescenta intracraniana anormala. Simptomele ei de durere, respectiv pierderile de vedere, greata si ameteala indicau toate catre o tumora cerebrala letala.

 

Cu toate acestea, s-a dovedit ca problema era cu totul alta! O examinare mai atenta a imaginilor a determinat ca tanara mama avea de fapt pe creier oua de tenie. Evident, singura solutie a fost extirparea corpilor straini din tesutul cerebral. Medicii au depistat opt oua depuse de o tenie care infestase corpul femeii. Medicii au mentionat ca daca ouale ar fi eclozat, femeia ar fi murit cu siguranta, ori femeia nu a fost deloc departe de aceasta perspectiva.

 

Femeia se declara foarte norocoasa ca este inca in viata. Dar intrebarea de bun simt este cum de au ajuns ouale de tenie tocmai la nivelul creierului? Ei bine, specialistii sustin ca pacienta s-a infestat cu teniaza in timpul unei excursii intreprinse in Mexic, unde ar fi consumat hrana contaminata.

PUBLICITATE

 

Extinderea teniei pe creier, o boala foarte rara de altfel, poarta denumirea de neurocisticercoza. Dupa interventia chirurgicala, femeia si-a recuperat vederea normala si a scapat complet de dureri.

 

 

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE