"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Razvan

 

Pozitia “W” este una din multele pozitii in care copiii stau atunci cand se joaca. Oare de ce este considerata a fi buna pentru anumiti copii iar pentru altii nu?

 

Atunci cand se joaca, unii copii isi dezvolta controlul trunchiului si rotatia necesara. Aceste abilitati sunt necesare pentru un copil in vederea definirii indemanarilor motorii.

 

Pozitia “W” nu este recomandata nimanui. Multi copii se aseaza in aceasta pozitie in timp ce se joaca insa toti parintii trebuie sa stie faptul ca folosirea excesiva a acestei pozitii, in perioada de crestere si dezvoltare a copilului, poate duce la probleme ortopedice.

 

aceasta pozitie ii face rau copilului tau

 

 

De ce stau copiii in aceasta pozitie? Fiecare copil are nevoie sa se joace iar copiii care au o inclinatie motorie mai mare se bucura mai mult ca alti copii de aceasta activitate. Ei nu sunt interesati de mentinerea echilibrului atunci cand atentia le este atrasa de o anumita jucarie. Copiii care stau in mod frecvent in pozitia “W” se bazeaza pe stabilitatea trunchiului si a soldului, pentru a manevra mai usor jucaria.

 

Atunci cand un copil sta in pozitia “W”, el are centrul fix asupra trunchiului. Aceasta pozitie ii permite sa se joace cu jucariile in fata lui insa nu se poate roti (astfel nu poate ajunge sa isi ia jucariile din nicio alta parte laterala).

PUBLICITATE

 

Rotatiile de trunchi si schimbarea centrului de greutate, de pe o parte pe alta, il ajuta pe copil sa isi mentina echilibrul atunci cand alearga in aer liber sau se joaca la locurile pentru copii, fiind necesare si la atingerea liniei mediane atunci cand scrie sau face activitati in sezut.

 

Este usor de inteles de ce aceasta pozitie este des intalnita in randul copiilor insa asezarea continua in pozitia “W” poate duce la o dezvoltare precara si probleme motorii.

 

De ce nu trebuie copiii sa stea in pozitia “W”?

 

Nu trebuie sa incurajati aceasta pozitie, fiind contraindicata in randul copiilor daca intalniti una din urmatoarele variante:

 

Exista tulburari ortopedice. Pozitia “W” poate predispune un copil la dislocare de sold asa ca, daca in istoricul medical al familiei sau chiar al copilului exista un diagnostic de displazie de sold, trebuie interzisa asezarea in aceasta pozitie.

 

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE