"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Un articol de Razvan

Jamie Oliver a castigat o batalie importanta, impotriva unuia dintre cele mai mari lanturi de restaurante fast-food – McDonald’s, dupa ce a demonstrat ca in hamburgerii lor existau ingredient nesanatoase.

PUBLICITATE

In scurt timp, fast food-ul a anuntat, in cele din urma, ca isi va schimba reteta, desi acest lucru nu a fost anuntat cu tam-tam in media.

PUBLICITATE

hamburgerii de la mcdonald nu sunt comestibili

PUBLICITATE

Jamie Oliver a explicat in repetate randuri publicului larg, prin intermediul documentarelor, show-urilor televizate si interviurilor, ca grasimea de vita se spala in hidroxid de amoniu si este folosita apoi la umplerea burgerilor. Inainte de acest proces, conform prezentatorului, produsul nu este potrivit consumului uman.

PUBLICITATE

Oliver a declarat urmatoarele : “In esenta, luam un produs care ar merge sa fie vandut la sume minime pentru caini si, dupa acest proces, este dat oamenilor”.

PUBLICITATE

Pe langa calitatea precara a carnii, hidroxidul de amoniu este daunator sanatatii. Faimosul bucatar a denumit acest proces “procesul de producere a mazgai roz”.

Neoficial, termenul de “mazga roz” este folosit pentru a denumi carnea si produsele din carne ce nu pot fi utilizate in mancarea oamenilor.

PUBLICITATE

Oliver a intrebat : “De ce insa ar umple un adult responsabil gura copilului cu amoniu?”

PUBLICITATE

In una din celebrele sale demonstratii, a prezentat procesul de preparare a nuggets-urilor, in care resturile din pui sunt procesate si prajite.

Totusi, compania Arcos Dorados, managerul francizei McDonalds in America Latina, a declarat faptul ca nu s-a mai folosit acest procedeu si ca in Marea Britanie si Irlanda se folosesc produse de la furnizorii locali.

PUBLICITATE

Utilizarea amoniacului pentru linia de productie a fost stopata in Statele Unite, de catre Burger King si Taco Bell. In industria alimentara, amoniacul este folosit pentru omorarea microbilor din carne.

PUBLICITATE

Fast-food-ul a declarat pe pagina oficiala, faptul ca mancarea lor se vinde la un pret mic, deoarece carnea este achizitionata la un pret mic.

Totusi, de ce nu se ofera aceeasi calitate si la produsele din America Latina si Europa?

PUBLICITATE

Campania lui Jamie a avut in prim plan multe alte intrebari, care din pacate au ramas neacoperite de catre franciza in cauza.

PUBLICITATE

Realitatea este aceea ca eforturile lui Oliver s-au datorat necesitatii de a lua la cunostinta faptul ca, noi

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]