"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Nu vrem sa va alarmam, insa este ceva ce trebuie sa aflam cu totii si sa incercam sa luam masuri…..

 

povestea de la timisoara care te va surprinde

 

 

O poveste-reportaj a unui aradean, Sebastian Pop, postata pe Facebook, ne-a facut sa ne cutremuram doar imaginandu-ne intreaga poveste. Special Arad a cerut permisiunea acestuia de a prelua intreaga „povestire”, nu inainte de a va spune ca l-am intrebat de doua ori daca e adevarat. Raspunsul a fost afirmativ…

 

„M-am mai enervat eu pe multe chestii in ultima vreme dar pe asta trebuie sa v-o povestesc neaparat……Fusai la tir aseara in Timisoara impreuna cu Robert Fundeanu. Nu la camioane (TIR), la poligon de tir unde tragi cu arma letala intr-o tinta, asistat de un instructor. Demult vroiam sa merg dar tot timpul intervenea cate ceva, asa ca ieri am sunat pentru o programare si am gasit doua locuri de la 21:45.

 

Am ajuns la cladirea de langa Iulius Mall putin inainte de ora stabilita si am parcat in curte cumincior. Cladirea trebuie sa fi fost ceva depozit sau fabrica ceausista pentru ca traditionalul lift de marfa (nefunctional) strajuia o fosta rampa de incarcare care te ducea cu gandul inapoi in timp in anii 80-90. Urmarind indicatoarele, am ajuns la etajul trei in fata unei usi metalice cu vizor care se deschide doar pe dinauntru, de deasupra careia ne urmarea o camera de luat vederi cu infrarosu.

 

Sun si dupa cateva secunde ni se deschide, un tip foarte amabil ne pofteste inauntru si ne recomanda o cafea sau ceva racoritor pana ne inregistreaza documentele.
In interior cred ca erau sase mese rotunde cu cate 5-6 scaune, cateva incalzitoare cu gaz si o multime de materiale si regulamente despre arme de foc.

PUBLICITATE

 

Am ales repede o revista de pe masa despre Glock si o rasfoiam cu mare interes asteptand cu ceva emotie prima tragere cu munitie reala. Nu, nu am facut armata in uniforma statului, am facut-o mai tarziu, dupa facultate, la Coca-Cola in costum. Am parcurs procedurile de inregistrare si pregatirea teoretica. Intre timp zona de tragere s-a eliberat si a venit randul nostru.

 

Ca arma de tragere am ales un Glock 34, arma de 9 mm, un fel Glock 17 dar cu teava mai lunga. Este una din cele mai bune arme de tir. Mi-a placut simplitatea si claritatea explicatiilor instructorului atat despre arma cat si despre REGULI, un profesionist in adevaratul sens al cuvantului.

 

Castile pe urechi,primul glont pe teava, iau linia de ochire… BUUM! A fost secunda in care mi-am dat seama ca filmele sunt povesti, mi-am dat seama ca cel mai important lucru poate fi la un moment dat doar atat… de care parte a tevii stai. Am cerut permisiunea sa ne facem cateva poze ca doar avem telefoane tari si trebuia sa ne laudam si noi pe unde am fost si ce am facut, ca toti baietii cand dau de ceva „jucarie” noua.

 

Am tras fiecare cate 30 de gloante si la final cu tintele in mana, foarte mandri am iesit din poligon in sala, sa stam cuminti la o masa, sa fumam o tigara si evident sa impartasim experientele.

 

Trecem in sala… si in drum spre masa noastra din capat vedeam la masa, in asteptare, urmatorul grup, patru de data asta. I-am auzit vorbind si in lumina nu foarte puternica am vazut niste ochi care ne priveau realmente cu ura, studiind in acelasi timp tintele pe care noi le purtam foarte mandri.

 

Cei patru erau ARABI.

 

Ne-am asezat la masa amandoi, am inghetat efectiv. Arabi in Romania, la ora 22:40 se antreneaza cu arme letale in poligon!!!!

 

Trebe ca s-a vazut ceva grav pe fata noastra de vreme ce indivizii nu ne-au mai aruncat nici macar o privire inainte de a intra sa traga insotiti de celalalt instructor.

 

Ei bine, ne-am cam speriat!

 

Si pe buna dreptate zic eu. Instructorul, vizibil nelinistit, si-a cerut scuze dar trebuia sa intre in poligon sa nu-l lase singur pe colegul lui, cu noii clienti. Am plecat si in drum spre casa ne-a luat durerea de cap instant pe amandoi.

 

Dupa o vreme, inca socati, am inceput sa rememoram cateva detalii: grupul de dinaintea noastra erau de fapt tot arabi, doua femei si patru barbati, instructorul nostru era inarmat in permanenta (lucru de care ne-am dat seama cand am vazut tocul iesind discret de sub geaca).

 

Sentimentul nostru a fost initial de frica, vazand ochii alora am simtit pericolul fizic. Cand ai motocicleta si treci de primii 4000 kilometri ajungi sa simti fizic pericolul in trafic. Cunoscatorii stiu bine despre ce vorbesc. M-am simtit la fel, dar la intensitate ori 10.

 

Deci! Din 12 clienti dupa

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2 3
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE