"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Petrut

Sa fiu sincer, daca ati citi cu atentie toate studiile despre soia, v-ati da seama ca beneficiile acesteia sunt net inferioare riscurilor la care va supuneti, in urma consumului acestui aliment. Nu ma intelegeti gresit, nu sunt impotriva tuturor produselor din soia. 

Insa 85% din consumatori cred in reclamele mincinoase despre soia….

acest aliment poate distruge tiroida si celulele creierului

Da, mai bine de 85% din consumatori chiar cred in aceste minciuni! Produsele pe baza de soia sunt in continua crestere pe rafturile magazinelor si conform cercetarilor realizate de Protectia Consumatorului, in anul 2008, 85% din consumatori tind sa creada ca produsele din soia sunt sanatoase.

Cercetarile au aratat si ca uleiul din soia este incadrat in top 3 cele mai sanatoase uleiuri, vandut de cele mai multe ori drept ulei natural, extrem de bun pentru gatit. Sa fiu sincer, eu consider ca acesta este un caz tragic, in care piata publicitatii se joaca pur si simplu cu sanatatea noastra.

PUBLICITATE

Inca de cand Administratia Alimentara din SUA, a aprobat mentiunea de sanatate pentru produsele alimentare din soia, in anul 1999 (dispunand dietele sarace in grasimi saturate si colesterol, incluzand 25 de grame de proteina din soia pe zi ca fiind esentiale in reducerea riscului aparitiei bolilor cardiace), vanzarile produselor pe baza de soia au crescut foarte mult. In anii 2000 si 2007, producatorii au introdus in SUA peste 2,700 tipuri de noi alimente, avand ca ingredient principal soia. Veti fi socati sa aflati ca acest aspect a dus la expansiunea unei afaceri infloritoare de miliarde de dolari. Din anul 1992 si pana in anul 2007, vanzarile produselor din soia au dus la un aport financiar de 4 miliarde de dolari, doar in America de Nord.

Trebuie sa stiti si faptul ca Fundatia Weston A. Price, o fundatie de educatie nutritionala non-profit, a depus o cerere la FDA, in luna ianuarie a acestui an, solicitand retragerea afirmatiei „o inima sanatoasa cu soia”, datorita dovezilor contradictorii.

Ce este in neregula cu soia?

Cititi cu atentie articolul si veti intelege! Iata ce trebuie sa stiti: spre deosebire de populatia asiatica, care consuma cantitati mici de soia, firmele producatoare de soia, din Occident, impart boabele de soia in doua categorii- proteina si ulei. Credeti-ma nu

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2 3
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE

x
Da-ne un 'Like'!