"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Un articol de Petrut

Jeleurile sunt cu siguranta printre dulciurile preferate ale micutilor. Dar si adultii le adora, iar aceste dulciuri sunt foarte bine vandute pretutindeni.

PUBLICITATE

Daca te numeri printre amatorii de jeleuri, videoclipul pe care ti-l prezentam astazi o sa te faca sa nu te mai atingi de ele niciodata! Este vorba de un scurt documentar al producatorului belgian Alina Kneepkens care prezinta in detaliu procesul de fabricatie al jeleurilor si care iti va schimba definitiv perceptia asupra acestor dulciuri pe care le considerai „grozave”.

PUBLICITATE

nu vei mai cumpara niciodata jeleuri

PUBLICITATE

Scurt-metrajul face parte dintr-o serie de documentare care prezinta conditiile dezastroase in care este fabricata hrana noastra de zi cu zi. Unele investigheaza continutul budincii negre, altele prezinta pasii de preparare ai iepurelui cu prune, o delicatesa belgiana, samd.

PUBLICITATE

Realizatoarea prezinta sirul de evenimente de la coada la cap, infatisand intai produsul finit pe care il iubim cu totii, chiar inainte de a fi mancat. Apoi incepe retrospectiva cruda si ingrozitoare a etapelor de fabricare.

PUBLICITATE

Daca videoclipul nu te descurajeaza complet sa mai consumi jeleuri, atunci poti macar sa cauti pe piata si alternative sanatoase ale acestor dulciuri, adica variante fabricate cu inlocuitori de gelatina vegetali, precum agar-agarul.

Documentarul explicit ilustreaza intreg procesul de fabricatie al jeleurilor. Vedem cum cadavrele de porci sunt arse si jupuite in abator, iar mai apoi fierte si transformate in gelatina. Procesul de fabricatie include folosirea oaselor, tendoanelor si ligamentelor porcinelor!

PUBLICITATE

Iata ce a afirmat Kneepkens pe site-ul ei personal despre scurt-metrajul menit sa le deschida ochii consumatorilor:

PUBLICITATE

„In cadrul unui proiect filmografic, am primit ca tema sa regizez o serie de povesti audiovizuale derulate in sens invers despre productia anumitor alimente. Astfel am ajuns sa vad din interior o multime de abatoare si sa asist la exemple ingrozitoare ale productiei alimentare atat industriale cat si artizanale.

Iti schimba complet perceptia asupra unor produse aparent banale. Jeleurile sunt vandute ca dulciuri, cand de fapt se prepara cu gelatina din soricul porcin. Apetisant, nu?”

PUBLICITATE

Asadar, urmareste videoclipul de mai jos si vezi daca mai ai pofta de jeleuri la sfarsit…

PUBLICITATE

Despre autor:

PUBLICITATE

Petrut s-a alaturat
echipei Secretele pentru
a veni in sprijinul oamenilor cu informatii

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]