"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Razvan

Amplasarea catorva plante in spatiul locuintei este un mod minunat de a inviora decorul casei. Iar plantele de apartament nu numai ca au un aspect placut, ci contribuie si la curatarea si improspatarea aerului din mediul ambiental.

Calitatea aerului respirat influenteaza in mod dramatic sanatatea corporala si dispozitia. Purificarea aerului de toxine previne aparitia multor imbolnaviri, in special a infectiilor respiratorii. In plus, mai mult oxigen inseamna o stare de spirit mai buna si un tonus mental mai bun.

trebuie sa ai in casa aceste sase plante

Faptul ca plantele detin abilitati naturale de filtrare a aerului nu este ceva nou, dar clasificarile facute de NASA in urma testelor desfasurate pe plantele obisnuite de apartament ne dezvaluie care sunt cele mai potrivite plante pentru curatarea si oxigenarea aerului respirat. 

PUBLICITATE

Studiul „aerului curat” desfasurat de NASA a cautat sa identifice plantele cu cele mai bune abilitati de filtrare in scopul folosirii lor pe statiile spatiale. Cercetatorii de la NASA au descoperit ca anumite plante filtreaza compusii organici volatili obisnuiti mult mai bine decat altele. Acesti compusi sunt toxici pentru om si cuprind chimicale periculoase precum formaldehida, amoniac, benzen si toluen. 

Iata cum arata lista plantelor recomandate:

1. Planta de bambus – Inlatura benzenul, formaldehida si tricloroetilena. Bambusul se numara printre fruntasele testului NASA de filtrare a aerului. Planta prefera locurile umbroase, asa ca poate fi asezata practic in orice colt al casei!

2. Planta paianjen – Inlatura formaldehida, xilena si toluenul. Planta paianjen este foarte usor de prins si de ingrijit, fiind foarte rezistenta si multumindu-se cu un minim de lumina naturala indirecta. Este sigura si non-toxica in special pentru animalele de casa sensibile, cum sunt cainii si pisicile.

3. Crizantema – Inlatura benzenul, formaldehida, tricloroetilena, xilena, toluenul si amoniacul. Aceasta planta cu flori viu colorate si incantatoare elimina toate toxinele urmarite de NASA, clasandu-se astfel printre cele mai eficiente filtre naturale de aer examinate. Crizantema se dezvolta cel mai bine la lumina naturala directa si este disponibila intr-o paleta larga de culori!

4. Crinul pacii – Inlatura benzenul, formaldehida, tricloroetilena, xilena, toluenul si amoniacul. Crinul pacii imprumuta multe dintre caracteristicile crizantemelor cu privire la filtrarea aerului. Din pacate, insa, crinul pacii este foarte toxica pentru caini si pisici, asa ca nu este recomandata iubitorilor de animale.

5. Aloe Vera

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE