"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Petrut

 

Cel mai renumit brand de apa minerala imbuteliata din lume, Aqualina, a recunoscut in sfarsit ca apa pe care o vinde pe piata nu difera cu nimic de apa obisnuita de la robinet.

 

aceasta firma recunoaste ca apa plata este apa de la robinet

 

 

La presiunile facute de organizatia Accountability International, producatorul a modificat etichetele de pe sticlele de apa vandute, pe care acum sta scrisa si mentiunea „apa din surse publice”. Desi apa comercializata este purificata si filtrata inainte de imbuteliere, compozitia sa chimica nu difera cu nimic de cea a apei de la chiuveta din bucatarie.

 

Iata ce a declarat intr-un interviu Nick Colas, directorul departamentului de marketing al companiei ConvergEx Group:

 

„Industria apei minerale imbuteliate a incasat un profit total brut de $ 11,8 milioane in 2012 din cei aprox. 40 de milioane de litri de apa vanduta pe piata. Pretul mediu de vanzare al apei minerale este de $ 1,22/galon (4 litri), adica de 300 ori mai mare decat pretul apei de la robinet”, informeaza Colas. „Daca luam in calcul faptul ca aproape 2/3 din totalul vanzarilor de apa minerala imbuteliata sunt sticlele de 500 ml, atunci costul estimat este unul si mai ridicat, adica de pana la $ 7,50 per galon, informeaza American Water Works Association. Asta inseamna aproape de 2000 de ori pretul unui galon de apa de la robinet si dublul pretului unui galon de benzina standard.”

PUBLICITATE

 

Grupul comercial Beverage Marketing Association sustine ca aproximativ jumatate din apa minerala imbuteliata vanduta in America ar fi de fapt apa de la robinet purificata.

 

Cel mai interesant este ca majoritatea furnizorilor municipali de apa potabila intrunesc mai multe standarde de puritate decat comerciantii de apa minerala imbuteliata. De exemplu, EPA ii obliga pe furnizorii publici mari de apa potabila sa verifice de mai multe ori pe zi ca apa livrata catre consumatori sa nu contina contaminanti, in timp ce FDA le impune producatorilor de apa minerala un singur astfel de test la 4 ani.

 

Este important de stiut ca inscrisurile „apa de munte” sau „apa de ghetar” de pe etichetele sticlelor de apa minerala nu garanteaza de fapt nimic, sunt pur si simplu formulari standard folosite de catre FDA la etichetarea acestor tipuri de produse.

 

O intrebare iti adresez acum….daca peste ocean se intampla asta, ce te face sa crezi ca la noi in tara nu se procedeaza la fel? Eu unul sunt sigur ca inclusiv in Romania se practica asta.

 

Iesi mult mai castigat daca iti filtrezi singur apa acasa. In acest scop, poti sa folosesti un simplu filtru de apa. Astfel elimini nevoia de a mai cumpara apa imbuteliata si, pe langa faptul ca vei economisi bani, te asiguri si ca apa pe care o bei este sigura pentru consum.

 

Despre autor:

Petrut s-a alaturat echipei Secretele pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii despre o viata sanatoasa. Pe Petrut il puteti gasi pe facebook! Referinta: https://www.inverse.com/article/5819-aquafina-admits-it-s-just-tap-water

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE