"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Ileana Mladinoiu

Daca faceti parte din categoria oamenilor care respingeti din start tentinta de a consuma insecte, cea care va urma nu va va produce nici pe departe bucurie, ci mai degraba uimire, teama si dezgust.

Cu toate acestea, in Mexic, unde scorpionul domneste, locuitorii se hranesc cu cea mai periculoasa specie, iar femeile de acolo il folosesc pentru ornarea manichiurii.

aceasta este cea mai periculoasa manichiura din lume

In seria ideilor de machiaj bizar si periculos totodata, Palme d’Or revine cu siguranta unei manichiuri sosite tocmai din Mexic si care, credem, va ramane tot acolo.

Pe ce principiu se bazeaza ciudatenia, ca nu pot sa o definesc altfel. Micii scorpioni sunt lipti pe unghiile femeilor, in ciuda faptului ca, inca o saptamana de la moartea lor, sunt periculosi.

Insectele sunt ucise cu un spray special, inainte de a merge in apropierea mesei manichiuristei, care spune ca nu atinge niciodata animalele cu mainile ei.

PUBLICITATE

In caz de va cuprinde deja teama, asteptati sa cunoasteti urmarea. Doar o picatura mica din veninul scorpionului poate ucide un adult in 15 minute, cu toate ca sunt lipiti cu un strat de vopsea acrilica.

Dr. Julio Cesar Ramirez (a lucrat in spitale timp de 30 de ani) a declarat ca “scorpionii raman veninosi mult timp dupa ce mor”.

Trendul a inceput cand Lupita Garcia, specialist in scorpioni, a sugerat personalului de la salonul de unghii “Rocio” din Durango, Mexic, introducerea temei scorpionului ca arta novatoare. Este suficient doar sa o ceri.

Insecta ce ucide anual peste 1.000 de persoane a devenit astfel starul salonului. Clientele nord-americane nu ezita sa traverseze continentul pentru a se oferi acestei nail-art (accesorizarea unghiilor) dintre cele mai stranii si mai periculoase.

Si, departe de a fi asigurata ca nu se va intampla nimic, Lupita Garcia, desi a scapat de mai multe ori de la moarte din cauza muscaturilor de scorpioni, nu ezita sa adauge un strat din acesta: “stiu ca durerea veninului este foarte intensa, incepe prin dureri de cap, sangerari din nas, blocaj respirator si amorteala limbii.”

“O multime de oameni au scris spunand cat de dezgustator este. Dar o mulțime de femei vin special din Durango si din America de Nord sa “candideze” la noua manichiura scorpion”, precizeaza Rocio Vidales, patroana salonului de frumusete din Durango.

Ne

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE