"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Un articol de Mihaela Iliescu

Chiar inainte de a observa primele fire de par alb sau primul rid, putem remarca unul din primele semne de imbatranire: pierderea memoriei pe termen scurt. La 40 de ani, multe persoane incep sa realizeze ca nu mai sunt atat de agere precum erau odata in ceea ce priveste amintirea numelor sau a locului unde si-au pus cheile.

PUBLICITATE

iata cum iti pastrezi mintea tanara

PUBLICITATE

PUBLICITATE

Chiar daca este enervant, acest mod de pierdere a memoriei nu este un semn grav, cum ar fi, de exemplu, dementa sau aparitia bolii Alzheimer. Si nici nu inseamna ca sunteti mai putin inteligenti decat erati pe vremuri.

Aceste simptome de pierdere a memoriei pe termen scurt sunt doar semne de uzura a creierului. Pastrarea antioxidantilor in organism la nivele optime poate duce la reducerea si chiar disparitia lor.

PUBLICITATE

Creierul nostru este vulnerabil la actiunea radicalilor liberi din doua motive:

PUBLICITATE

1. Este un centru de activitate. Celulele creierului au nevoie constanta de sange si oxigen pentru a produce energie, ceea ce duce la cresterea nivelului de radicali liberi.

2. Creierul este format din 50% grasime, ceea ce il face vulnerabil la peroxidarea lipdica. Pe masura ce imbatranim, hormonii si alte chimicale din creier, care regleaza memoria, capacitatea de a rationa si invatarea, intra in declin.

PUBLICITATE

„Aprovizionarea” cu antioxidanti din hrana si suplimente va ajuta creierul sa isi redobandeasca capacitatile si va pastra mintea dumneavoastra agera si ascutita. Mai multe studii au relevat faptul ca antioxidantii pot face diferenta intre functiile creierului, iar consumul timpuriu al acestora poate preveni deteriorari ale creierului care apar mai tarziu in timpul vietii.

PUBLICITATE

GINKGO BILOBA

Este un flavonoid care a devenit in timp cel mai cunoscut antioxidant pentru creierul uman. De obicei, este prescris pentru problemele mentale cauzate adesea de proasta circulatie catre creier : concentrarea cu dificultate, memoria slaba, depresia, anxietatea.

PUBLICITATE

Ajuta la controlul oxidului nitric, un important radical liber. Oxidul nitric moduleaza comunicarea prin celulele creierului, ajutandu-ne sa ne concentram mai bine, sa invatam lucruri noi si sa ne pastram amintirile. Daca nu este controlat indeaproape, oxidul nitric poate insa distruge celulele creierului.


PUBLICITATE

VITAMINA E

Studiile facute pana in prezent au relevat faptul ca vitamina E joaca un rol in prevenirea bolii Alzheimer, prin protejarea celulelor creierului de atacul radicalilor liberi.

PUBLICITATE

De asemenea, vitamina E ajuta la incetinirea declinului

…Continuare pe pagina urmatoare

PUBLICITATE
1 2

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]