"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Ileana Mladinoiu

 

Uneori, suntem in pana de inspiratie, letargici, slabiti sau in dispozitii schimbatoare. Un ritual de purificare pe baza plantelor speciale pentru fumigatii ne poate ajuta sa iesim din rutina si sa reincepem o viata noua, inlocuind ionii negativi din jurul nostru cu unde bune.

 

Diverse culturi au practicat, de-a lungul timpului, curatarea mediului in care au trait si multe dintre ele au ars crengute de salvie.

 

aceste plante umplu casa de energie

 

 

Obiceiul se foloseste inca, efectul este instantaneu, fumul inunda spatiul incarcat negativ, creand astfel un mediu pozitiv, un sentiment de prospetime, resimtit de noi ca dupa o ploaie curata.
Dar nu numai salvia intra in categoria “fumigenelor” eliberatoare de energii pozitive.

 

Va prezentam alte 10 plante folosite in ritualurile traditionale, cu conditia ca, inainte de a va alege unul, sa stiti exact ce intentii aveti, dand astfel indicatii plantei respective, sa fiti prudenti, deschizand ferestrele si sa supravegheati procesul de ardere.

 

1.Cedru pentru indepartarea vibratiilor negative

 

Constituie un mijloc excelent de eliberare a vibratiilor negative. De exemplu, cand le vine randul hainelor care credem ca transmit un bagaj emotional important, fumul de cedru “vaneaza” energiile persistente in spatiu.

 

Chiar si atunci cand cumparam obiecte de ocazie sau antichitati, putem folosi cedru pentru a ne debarasa de energiile fostilor proprietari.

 

2.Iarba sfanta pentru vibratii de iubire

 

Yerba Santa este un arbust mic cunoscut si sub numele de Mountain Balm sau Bear’s Weed. Traditia spune ca iarba sfanta a fost arsa pentru a vindeca inimile ranite. Interesant este ca poate fi folosita si in demersul nostru, atunci cand ne propunem, de a avea mai multa grija de iubirea de sine.

 

3.Rozmarin pentru renastere

 

Se spune ca parfumul emanat de rozmarin deschide usile reinnoirii si ca acesta este ars cu scopul de a ne cladi un nou drum in viata. Fumul inspirat al plantei in discutie ne va face sa renuntam la obiceiurile vechi si sa lasam loc creativitatii.

 

4.Pelin pentru nopti pline de vise

 

Pelinul ne reaminteste de romanele fantastice si de efectele sale la fel de fantastice. In dormitor, arderea lui stimuleaza visele, in special visele lucide si cele de aventura.

 

5.Ienupar pentru confort

 

Daca doriti sa va simtiti mai confortabil in casa, revigorati, fluxul de fum de ienupar aduce energie pura si sacra. Miroase intepator ca pinul.

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.